MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde basın toplantısı düzenledi. “Son zamanlarda yaşananlar göstermektedir ki, AKP’nin tek korkusu MHP’dir, AKP’nin tek rakibi MHP’dir. MHP korkusu AKP kılavuzlarının iliklerine kadar işlemiş, saraya kadar sirayet etmiştir” diyen Vural, “MHP sürekli Adalet ve Kalkınma Partisi'nin ipliğini pazara çıkarmıştır. AKP’nin PKK ile Oslo’da, İmralı’da Dolmabahçe’de kurduğu koalisyonu millete çok iyi anlatmıştır. AKP, PKK ile girdiği bu kirli ilişkilerin üzerini örtmek için siyasal ahlaksızlığa tevessül etmekten çekinmemiştir. Bu süre içirişinde MHP’yi AKP’nin PKK ile ortaya koyduğu çözüm sürecine iştirak ettirmeyenler, MHP’nin, AKP ve PKK’nın kanlı çözüm iradesine müşterek ortak olmasını sağlamayanlar, çözüm adı altında millete ve devlete kurulan kumpası ortaya çıkartan MHP’nin bu iradesini karşılık siyasi kumpas ile bu irademizi fiili olarak bu sürece müdahil ettirmek istemektedir.” diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu’nun MHP’li milletvekillerine seçim hükümetinde görev teklif etmesini eleştiren ve bunun siyasal ahlaksız olduğunu kaydeden Oktay Vural, sarayın adının değiştiğini ‘ak motel’ olduğunu ve bundan sonra böyle anılacağını ifade etti. Vural, “Bu şekilde bir saray hükümetini siyasi çürümenin simgesi haline getirecek bir seçim hükümeti kurmak suretiyle böyle bir simge tarihe not düşülmüş olacaktır. Bugün artık bilinmektedir ki PKK ile al ver sürecinde tecrübe kazanan Erdoğan ve Davutoğlu, Ak sarayda siyasette satış borsası açmış, maalesef birileri de bu satış borsasında yerini bulmuş gözükmekte. MHP’nin siyasal iradesini yok sayarak, yok ederek böyle bir girişimde bulunmak darbeci bir zihniyettir." şeklinde konuştu.

“Hiç kimse şerefli bir mücadeleyi temsil eden MHP’nin şahsiyetini şahsi ikbali için kullanarak kirletemez. Böyle düşünüyorsa beyhudedir.” diyen Vural, şöyle devam etti: “Asıl kirlenen böyle bir teklifi yaparak bir siyasi partiyi böyle bir kumpasla partinin içine fitne ve fesat sokanlardır. Allah bizi bu fitnecilerden, fesatlardan korusun. Allah bizi bu kumpaslardan korusun. Bütün kurumlara olan güveni azalttılar. MHP’nin dik duruşunu, yükselişini bu tür ayak oyunları ile engellemeye kimsenin gücü yetmez. Bu kumpası kurarak başarılı olacaklarını zannedenlere Sayın Başbuğ’umuzun bir sözünü hatırlatırım, ‘dalından kopan yaprağın akıbetini rüzgar tayin eder.’ Böylesine oyunlardan medet uman zihniyetin bir bataklıkta olduğu gayet net. İşiniz gücünüz fitne, dik durmayı beceremediniz.”