Aykut Polatlı-MHP TBMM Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Adayı Oktay Vural MHP İzmir İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Gündemle ilgili yaptığı açıklamalarda en çok dikkat çeken AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Veysel Eroğlu ve İzmir Valisi Mustafa Toprak'ı eleştiren sözleri oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çözüm süreci ile ilgili yaptığı açıklamada "Kürt sorunu ifadesini kullanmak ayrımcılık olur. Oturulan bir masa devletin çöküşü olur" sözleriyle bugüne kadar yapılan görüşmelerle ayrımcılık yapıldığını ve bu görüşmelerle devleti çökertme girişimi olduğunu itiraf ettiğini öne sürdü.


Ben bilmem eşim bilir

Orman ve Su İşleri Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Veysel Eroğlu'nun atanamayan bir öğretmenin sorununu dile getirmesi üzerine, terslediğini söyleyen Vural, "Derdini anlatan atanamayan hamile bir öğretmeni tersliyor. 'Milli Eğitim Bakanı gelince görüşürsün' dedi. Eğitimle, ulaşımla hiç bir alakan yok. Ben bilmem eşim bilir programı var ya ben bilmem diğerleri bilir mi diyecek? Terslemeye, ağlatmaya hiç hakkı yoktur. İzmir milletvekili sıfatını kazanmak istiyorsan, saygı göstereceksin. Sen ilgilenmiyorsan, o zaman senin İzmir'in sorunlarıyla da hiçbir ilgin ve alakan olmadığını ortaya koymuş oldun" ifadelerini kullandı.


"Bırak valiliği çık il başkanı ol"

Cumhurbaşkranı Recep Tayyip Erdoğan 'ın oğlu, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, İzmir'de imam hatip lisesi müdürleri ile toplantıya katılan İzmir Valisi Mustafa Toprak'a yüklenen Vural, "Vali devletin başkanı, nedimesi ya da refakatçisi değildir. İzmir'de proje valisi olarak gönderilen vali İzmir'de devletin valisi olmak yerine AKP valisi olarak devam etmektedir. İzmirliler parti valisini sevmez. Devletin valisi olması gerekir. TÜRGEV denen vakfın imam hatip toplantısına hangi sıfatla katılıyorsun? Bu nasıl bir anlayıştır? Bilal Erdoğan'ın sıfatı nedir? Devletin gücünü nasıl kullanıyor? İzmir'i temsil ediyorsun... İnançlı nesiller yetiştirileceği konuşulmuş. Biz o inancın temelini 17 Aralık'ta gördük. Bilal Erdoğan'a refakat ediyor. Kirli ve pis bir oyun devam ediyor. İzmirli hangi partiye oy verilse versin, Cumhuriyetin valisini istiyor. Siyaset yapacaksan, bırak valiliği çık AKP il başkanlığı yap" dedi. 


Bu ne rezalet

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kuveyt dönüşünde gazetecilere çözüm süreci ile ilgili yaptığı açıklamada "Karşı karşıya durulan bir masa yok. Kürt sorunu ifadesini kullanmak ayrımcılık olur. Oturulan bir masa devletin çöküşü olur" sözlerini sert sözlerle eleştirdi. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)'in yeni bir maskeli siyaset balosu yaptığını ifade eden Vural, " AKP, PKK'ya verdiği sözlerini yerine getirme peşindedir.Bu bir tam riyakar siyasettir. Yıllarca çözüm sürecini başlatanlar, OSLO'da mütabakat hazırlayanlar, terörist başıyla yüzde 95 fikirleriyle uyuşanlar, terör örgütünü muhattap alanlar yeni bir maskeli siyaset balosu yapılmaktadır. Kürt ifadesini kullanmak ayrımcılık olur diyorsunuz. Çok kirli ve pis bir oyun oynanmaktadır. Ne istendi de hükümet vermedi diyen sen değil misin? Biz değil, devlet görüşüyor diyen sen değil misin? Zaten devleti çökertmek için bu masayı kurdunuz. Çözüm süreci adı altında masalar kuran onlardır. Bu bir itiraftır. Bugüne kadar Kürt sorunu derken, aslında ayrımcılık yaptığını itiraf etmiştir. Üniter devlet yerine özerklik olsun diye AKP'ye oy vermedi. Bu ne rezalettir. Devletin çöküşüne sebep olur diyerek seçim sürecinde kullanıyorlar. Bizden istenen kimliğimiz, Cumhuriyetimizdir bunu temsil etmemizi istiyorlar" dedi. 


Bu bir itiraf

Erdoğan'ın terör örgütüyle yapılan görüşmelerle ilgili yaptığı açıklamaları tabletinden izleten Vural, "Önce masa kurup, görüşmeleri itiraf ediyor. Sonrasında da o masa başlarına yıkılacak dedim. Görüşmeler Bu bir itiraftı Bugüne kadar yaptığı görüşmelerle ayrımcılık ve bölücülük yapıldığını ve bu görüşmelerle devleti çökertme girişimi olduğunu itiraf ediyor. 7 Haziran'da devletimize, demokrasimize sahip çıkmamız lazım" diye konuştu.

İzin vermeyeceğiz

Bu itiraf 7 Haziran  seçimlerinde bir maske olarak kullanılmasına izin vermeyeceklerinin altını çizen Vural şunları söyledi: "Yeni anayasayla birlikte özerk yapılanma, Türk kimliğinin silinmesi üzerine anlaşma imzalanmıştır. Bu anlaşma 7 Haziran'da yırtılıp atılmalıdır" dedi. Hakem devlet eşliğinde milletimizin değerlerini PKK'yla pazarlık konusu yaptınız. Devleti  ve TSK'yı çökerttiniz. PKK terör örgütünün silahlarıyla olması meşrulaştırılırken TSK'nın elini kolunu bağladınız. OSLO'da masaya oturanlar imralı'da da müzakare edenler dönemin başbakanına bunun hesabı sorulacaktır. Yeni bir taktik arayışına devletin temellerine dinamit koymuş ve çözüm süreci adı altında ateşlemiştir"

1 Mayıs mesajı verdi

1 Mayıs İşçi Bayramı ile ilgili konuşarak, 1 Mayıs mesajı gönderen Vural, "1 Mayısı çatışma alanı haline getirmek yerine emek ve dayanışmanın yeri olmalı. Taksim'de provokasyonlara izin verilmemesi gerekiyor. Hükümeti ve tarafların uyarıyoruz. Seçim malzemesi olarak kullanılmak için bir takım provokasyonlara karşı dikkatli olunmalı" diye konuştu.