MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Vural, Türkiye'nin içeride ve dışarıda uyguladığı politikaların toplumun tüm kesimlerini rahatsız ettiğini ileri sürerek, AK Parti hükümetinin dış politikasının Türkiye'ye tehdit olduğunu savundu.

Yanlışların bedelinin vatandaşlarca ödendiğini iddia eden Vural, "Suriye politikası yüzünden Türkiye'ye yönelik tehditlerin arttı. Terör örgütleri Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni tehdit ediyor. Suriye'deki mültecilerle ilgili zamanında önlem alınmaması bir huzursuzluk kaynağı oldu. Türkiye, ipini koparan herkesin istediği gibi, istediği işi yaptığı bir ülke haline geldi. Terör örgütleri, uyuşturucu kaçakçıları, insan ticaretçilerinin cirit atıyor.

Bu ülkenin vatandaşları, bunun zararını görüyor. Bu doğrudan doğruya siyasi iradenin yaptığı yanlışlardan dolayıdır. Bunların bir numaralı sorumlusu AKP politikalarıdır, vizyonsuz bakış açısıdır. Vatandaşlarının ekmeğini, işyerini, huzurunu sıkıntıya sokarak ülke yönetilemez" diye konuştu.

'UMARIM BU YANLIŞTAN DÖNER'

Seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Anayasadan kaynaklanmayan yetkilerini kullanmaya devam ettiğini savunan Vural, şöyle konuştu:

"TBMM Başkanı da buna göz yumuyor. Umarım Çankaya kriz üreten, çatışma üreten yer haline gelmez. Ama dakika bir gol bir. Kurumların birbiriyle uyumlu çalışmasını gözetmesi gereken Cumhurbaşkanı, anladığımız kadarıyla yargı yılına, 'Şu katılırsa, ben katılmam', 'Top benim, top benimse oynatmam kimseyi' şeklinde çocuk mantığıyla, krizin, kurumların ahenkli işletilmeyeceğinin sinyalini vermiş durumda. Bunların kimseye faydası yoktur. Artık o makamın gerektirdiği ölçüler içinde hareket edilmeli. Erdoğan'ın kişisel arzu ve ihtirası öne geçmiştir. Kurumları, sağlıklı, ahenkli yönetebilmede irade beyanı olmamıştır. Umarım bu yanlıştan döner, milletin cumhurbaşkanı olarak bu temsil görevini layıkıyla yapar. Yargıtay Başkanı'nın açıklamasıyla sırf kendisinin arzu etmediği kişinin katılmasından dolayı bu törene katılmaması bundan sonraki süreç içinde bu tip krizlerin olabileceğini ortaya koyuyor. Aklını başına alsın. Anayasada belirtilen ölçüler içinde görevini yapmaya davet edeceğiz."

'BENİ DİNLEYECEĞİNE YABANCILARIN BİZE NE YAPTIĞINI DİNLE'


Almanya'nın Türkiye'yi dinlediği iddialarını değerlendiren Vural, "Bu konu gazetede yer almasa Türkiye'nin haberinin bile olmayacaktı. Beni dinleyeceğine, fişleyeceğine yabancıların bize ne yaptığını izle, dinle. 'Biz dost zannediyorduk' diyorlar, ben senin düşmanın mıyım?" ifadelerini kullandı.