İzmir'de partisinin Konak ve Karabağlar ilçe teşkilatları tarafından İhsan Alyanak Spor Salonu'nda düzenlenen 'Sandık Başkanları Toplantısı'na katılan Mustafa Kamalak, partililere hitap ettiği konuşmasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kamalak, her geçen gün artan terör olaylarına ve şehit haberlerine dikkati çekerek, gözünün nuru evladını gönül rahatlığı ile askere gönderemeyen annelerin, babaların endişe duymakta haklı olduğunu belirtti. Teröre kurban verilen insan sayısının Kurtuluş Savaşı'ndaki şehit sayısından fazla olduğunu kaydeden Genel Başkan Kamalak, "Bu ülkede daha fazla kan dökülmesini istemiyorsanız adres Milli Görüş'tür, Saadet Partisi'dir. Eğer başka bir parti çıkar da 'terörü biz önleyebiliriz' diyorsa, mesela AK Parti çıkıp da 'terörü ben çözerim' diyorsa sormak isterim o zaman, Sayın Başbakan terörü sen önleyeceksin öyle mi? Terör yıllardır arttı mı, azaldı mı? Şehit sayısı arttı mı, azaldı mı? Annelerin gözyaşı arttı mı, azaldı mı? Peki neyi bekliyorsun? On yıldan bu yana tek başına hem de ezici çoğunlukla iktidarsın. Akan kanı durdurabilmek için, annelerin gözyaşlarını silebilmek için kaç yıl daha iktidarda kalman gerekiyor ve kaç milletvekiline sahip olman icap ediyor? Hayır, siz terörü bitiremezsiniz. Çünkü tuttuğunuz yol, gittiğiniz yön yanlıştır. Sunduğunuz reçete bu milletin derdine deva olacak bir reçete değildir." diye konuştu.

"Mehmetçik bizim, silahı yabancı"

Batı ile el ele vermek suretiyle terörü önlemenin mümkün olmadığını ifade eden Kamalak, "Mehmetçik bizim, asker bizim, subay bizim ama ne yazık ki o askerimizin altındaki tank yabancı, bindiği jet yabancı, eğitim silahı yabancı. Biz diyoruz ki bu ülke tankını da topunu da otomobilini de uçağını da gemisini de yapabilecek güçtedir" dedi. Yatırım yapmayan ve üretimde bulunmayan bir ülkenin fakirliği, işsizliği ve sefaleti yenemeyeceğini bildiren SP Lideri Kamalak, Milli Görüş'ten başka ağır sanayi, yerli sanayi, milli sanayi diyen, tüketim ekonomisinden üretim ekonomisine geçilmesini savunan başka bir görüş olmadığını dile getirdi. "Milli Görüş hakkı temsil eden, tevhit temeline dayalı ve bütün insanlığın mutluluğunu esas alan görüşün adıdır. Fatihlerin, Yavuzların, Kanunilerin takip ettiği yolun adıdır. Milletin ruhu ve bizzat kendisidir." diyen Genel Başkan Kamalak, tüm insanlığın barış ve kardeşlik içinde yaşaması için mücadele ettiklerini sözlerine ekledi.
SP Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç ise yaptığı konuşmada ilk seçimde Milli Görüş'ün tek adresi olan Saadet Partisi'ni iktidara taşımanın startını verdikleri söyledi. Heyecanla çalıştıklarını vurgulayan Kılıç, "Bizim heyecanımız dalga dalga genişleyerek tüm Türkiye'ye yayılacaktır. İnanıyoruz ki, Milli Görüş yakında ikinci baharını yaşayacak ve iktidara gelerek yüzleri güldürecektir." dedi.
İl Başkanı Bayram Sakartepe de "30 ilçemizde gerçekleştirdiğimiz sandık başkanları toplantıları ile seçimlere daha güçlü hazırlanıyoruz. 2014 yerel seçimlerinde İzmir'de en güzel sonuçları alacağımıza söz veriyoruz." diye konuştu.