CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin beraberinde, Sendikalar ve Sivil Toplum Kuruluşlarından sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Mutlu Akpınar, başkan yardımcıları Barış Erel, Ali Karabay, Serdar Sandal İl Yönetim Kurulu üyeleri Kemal Kaygül, Bedri Eren ve Niyazi Arslan ile birlikte tahliye edilen Sendikacıları DİSK bölge temsilciliğinde ziyaret etti.

Ziyarette, tahliye edilen DİSK Genel-İş 3 no'lu şube başkanı Cafer Gonca tarafından kapıda karşılanan Engin, sendikacıları mafya ve çete ile aynı kefeye koyan, aylarca cezaevinde tutan sistemin, adeta bir kara mizah olduğunu ifade ederek "Operasyonların başladığı günde dava devam ederken de, sendikacılarımızın ve diğer tutuklanan arkadaşlarımızın suçsuz olduğunu, bu davanın siyasallaştırıldığı, sırf suçlu algısı yaratmak için suçsuz insanların cezaevlerinde tutulduğunu söyledik. Ortaya çıkan son manzara göstermiştir ki bu kara mizahı sergileyenler bile artık bu mesnetsiz suçlamaları dayandıracak bir dayanak bulamamış ve en başında olması gereken tahliyeler gerçekleşmiştir. Ancak tam adaletin sağlanması için Sayın Pervin Şenel'in de tahliye edilmesini bekliyoruz" dedi.

DİSK şube başkanı Cemal Gonca da CHP İzmir İl Başkanı ve yönetiminin ziyaretinin ve desteğinin kendileri için büyük anlam taşıdığını belirterek "Seçildiği günün hemen ardından Ali Engin cezaevine gelerek bizleri ziyaret etti ve kendisinin ilgisiyle CHP'nin yanımızda olduğunu hissettik. Bize göstermiş olduğu yakın ilgiyi şahsıyla birlikte CHP'nin bizlere sahip çıkışını asla unutmayacağız. Yaşadığımız süreç bir tiyatroydu ama, yazanlarda sahneye koyanlarda bu senaryoya inanmıyordu. Bu davanın içeriğine sade bir vatandaş bile baksa, suç oluşturacak bir unsur olmadığını görürdü. Öyle şeyler yaşandı ki inanılır gibi değil. Benim telefon konuşmalarımın dinlendiğinin söylendiği tapelerde ki telefon başkasına ait çıktı, yani bana ait olmayan bir telefondan dinlenmişim, akıl alır gibi değil" dedi.

Cafer Gonca, Pervin Şener'in tahliye edilmemesi sebebiyle kendi tahliyelerine bile tam olarak sevinemediklerini, bu tür davaların yaşanmaması, bu kötü gidişatın önlenmesi için ülkenin yazarlarının, sanatçılarının, aydınlarının daha cesaretli olması gerektiğini ifade ederek "Aksi takdirde bu türden masum insanların haklarının, emeklerinin çiğnendiği daha çok dava yaşarız, çünkü bu dönemde yapılan uygulamalar 12 Eylül Cunta yönetiminde bile yaşanmamıştı" dedi.

Duygulu anların yaşandığı ziyarette, olayların geldiği vahim boyutun ve İzmir üzerinde oynanan oyunların 17-18 Temmuzda yapılacak CHP Kurultayı'nın da gündemine gelmesi için çalışmaların devam ettiğini belirten Ali Engin "Hem Sayın Genel Başkanımız'ın konuşmasında, hem de İzmir'den üyelerimizin yapacağı konuşmalarda bu konuya dikkat çekilmesi için hazırlık yapıyoruz. Bir kez daha tahliye edilen sendikacılarımızı yürekten kucaklıyor ve zaten devam eden birlikteliğimizin bu yolda vereceğimiz mücadeleyle artarak devam edeceğini de biliyorum" dedi.