Başbakan Binali Yıldırım, AP Başkanı Martin Schulz ile telefonda konuştu. Konuşmasında, Avrupa'daki bazı çevrelerin yanlış bilgilerle hareket ettiğini ve ön yargılarla Türkiye hakkında açıklamalar yaptığını belirten Yıldırım, yargının bağımsız olduğunu ve işlemlerin hukukun üstünlüğü çerçevesinde gerçekleştirildiğini söyledi. Yıldırım ülkenin PKK ve FETÖ örgütleriyle mücadelesini de dile getirdi.

Diyarbakır saldırısını örnek gösteren Yıldırım, bu örgüte destek verenlerin kim olursa olsun yargı sürecinden bağışık olmalarının hiçbir hukuk devletinde olmadığını söyledi. Yıldırım, bağımsız mahkemelerce alınacak kararlara saygı duyulması gerektiğini de belirtti.

Türkiye'deki olayların Avrupa'da çarpıtılarak anlatıldığını da iddia eden Yıldırım, bunun kamuoyunda büyük bir rahatsızlık yarattığını da ifade etti.

Türkiye'nin AB üyeliği için kararlı bir şekilde ilerlediğini de ileri süren Yıldırım, AB ile aralarındaki diyaloğun artarak sürmesini talep ettiklerini açıkladı.

Schulz ise Türkiye ve AB iş birliğinin ortak değerler ve çıkarlar temelinde derinleşmesini istediklerini söyleyerek, doğul olarak Türkiye'deki gelişmelerin Avrupa kamuoyunda yakından takip edildiğini anlattı.