Başbakan Binali Yıldırım, Kurtköy'de Kordsa Global ve Sabancı Üniversitesi Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi'nin açılış törenine katılarak, konuşma yaptı. 15 Temmuz gecesi Türkiye'nin büyük bir felaketle karşı karşıya geldiğini belirten Başbakan Binali Yıldırım, "Darbe yapmaya geldiler, darbeyi yediler gerisin geri gittiler. Şimdi içeride hesabını veriyorlar. Yağma yok. Bu ülkenin kazanımlarını, ülkenin kurumlarına kılcal damarlarına sızıp, bin bir türlü entrikalarla kapalı oyunlarla iradeyi ele geçirmeye bu millet müsaade etmedi. Darbe oldu. Olağanüstü Hal ilan ettik. İlk günden dedik ki Biz OHAL'i kendimize ilan ediyoruz, vatandaşa değil. Çünkü bu darbe girişimini başlatanlardan hesap sormamız lazım; en ağır şekilde... Hukukun, adaletin emrettiği her türlü hesabı sormamız lazım. Bu darbenin sebeplerini ortadan kaldıracak yapısal reformları, düzenlemeleri yapmamız lazım. Ve bu darbe girişimini başlatan terör örgütünün bütün bağlantılarını ortaya çıkarmak, devletle milletle ilişkilerini kesmek; bunun için OHAL'i ilan ettik. Ama iş alemimize dedik ki; 'Durmak yok yola devam.' Bir gün bile durmayacaksınız" dedi.

İşte Yıldırım'ın konuşmasının satırbaşları...

"Türkiye, dünya demokrasi tarihinde hiçbir ulusa nasip olmayacak bir darbe girişimini, silahlı darbe girişimini, silahsız güçle, darbecilere darbeyi vuran bir ülkenin adıdır. Darbe yapmaya geldiler, darbeyi yediler, gerisin geri gittiler. Şimdi içeride hesabını veriyorlar. Yağma yok, bu ülkenin kazanımlarını, ülkenin kurumlarına kılcal damarlarına sızıp, bin bir türlü entrikalar, kapalı oyunlarla iradeyi ele geçirmeye bu millet müsaade etmedi, etmeyecek."

 "Bu darbe girişimini başlatanlardan hesap sormamız lazım en ağır şekilde. Hukukun, adaletin emrettiği her türlü hesabı sormamız lazım. Bu darbenin sebeplerini ortadan kaldıracak yapısal reformları, düzenlemeleri yapmamız lazım. Bu darbe girişimini başlatan terör örgütünün bütün bağlantılarını, bütün ilişkilerini ortaya çıkarmak bunlarla devletle milletle ilişkilerini kesmek... Bunun için olağanüstü hali ilan ettik. Ama iş alemimize dedik ki 'Durmak yok yola devam. Bir gün bile durmayacaksınız.' İşte bunun en güzel örneği burada, Yüksek Teknoloji Mükemmelliyet Merkezi."

 "Siz üretmeye devam edin. Siz Türkiye için iş, aş sağlamaya devam edin, her zaman yanınızdayız. Turkuaz halıları önünüzde aça aça yolumuza devam edeceğiz. Bu kadar açık söylüyorum. Yolları bunun için yaptık, köprüleri bunun için yaptık, yeni tren yollarını bunun için yapıyoruz. Ülkemizin rekabet gücünü arttırmak. Ülkemizi geleceğe hazırlamak."

"Şimdi işler değişti. Birinci köprüyü İngilizler yaptı, biz taşeronluk yaptık. İkinciyi Japonlar yaptı, biz taşeronluk yaptık. Üçüncü köprüyü, Türkler yapıyor, Koreliler taşeron. Osman Gazi'yi Türkler yaptı, Japonlar taşeron. Bu Türkiye'nin değişimini gösteriyor, Türkiye 'Ben de varım' diyor. 'Artık arkadan gitme yok, yan yana gideceğiz' diyor. Bu öz güvenle olur. Bu ülkesine inanmakla olur. Bu ülkesinin geleceğini görmekle olur. Bu millet, geleceği gördü. Ne zaman gördü? 15 Temmuz gecesi gördü, gerçeği de gördü, geleceği de gördü."

 "Türk milletinin selameti için birlikte hareket edeceğiz. Kavga etmeye lüzum yok. Ortak yapacaklarımız daha fazla, ayrılıklarımız daha az. Neyimizi paylaşamıyoruz? Bu memleket hepimize yeter. 15 Temmuz sonrası gerçekleşen Yenikapı ruhunu devam ettirmek en önemli işlerimizden biri. Bu darbeciler, darbe goygoycuları darbe muvaffak olmadı hemen başladılar. Şimdi bunlar birbirlerine girecekler diye. Avucunuzu yalarsınız, bu millet büyük millet. Bu millet sizin gazınıza gelmez."

"Cumhurbaşkanımız 2014'ün başından beri bas bas bağırıyor. Bu bir terör örgütüdür, bunlar Türkiye'nin geleceğine, bekasına, güvenliğine kastetmişler. Bunlar polisi ele geçirmiş, askeri ele geçirmiş, yargıyı ele geçirmiş, ticarete sızmış kılcal damarlarına kadar bütün kurumlarda. Artık öyle bir hale gelmiş ki, aleni olarak ülkenin sahibi de benim, kurumların da sahibi benim demeye başlamış, kafa tutmaya başlamış ve sonunda belasını buldu. 15 Temmuz gecesi her şey ayan beyan ortaya çıktı. Bir musibet yaşadık, bu hayra vesile oldu. Türkiye şimdi virüslerinden temizleniyor ve inşallah her alanda kaybettiğimiz zamanı en hızlı şekilde telafi ederek yolumuza devam edeceğiz."

 "Bugün bölücü terör örgütü, FETÖ gitti, BETÖ geldi. Bunlar vardiyalı çalışıyor. 15 Temmuz'da bunlar vardiyadan düştü FETÖ, BETÖ'ye verdi, bölücü terör örgütü. Hangisi gelirse gelsin, bu büyük millet karşısında vız gelir tırs gider. Bunları da aşacağız hepsini aşacağız. Medeniyet yolculuğumuza kararlılıkla devam edeceğiz, daha çok üreteceğiz."