Dün Trabzon'da açıklamalar yapan Başbakan Binali Yıldırım, MHP ile birlikte yeni anayasayı yapıp, Başkanlık sistemini getireceklerini söyledi. Konuyla ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den açıklama geldi. Kararı Meclis'in vereceğini belirten Bahçeli, kendilerini 'evetçi', 'hayırcı' diye eleştirdiklerini söyledi. Bahçeli konuyla ilgili kararlarını metni gördükten sonra vereceklerini de belirtti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün partisinin il başkanları ile biraraya geldi. Parti başkanları ile 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerini değerlendiren Bahçeli, darbe girişimine de değindi.

Hükümetin KHK'larla istediği düzenlemeleri çıkardığını belirten Bahçeli, böyle giderse Türkiye'yi ileride daha büyük sıkıntıların beklediğini söyledi. MHP'nin krizin çözümü için yol gösterici olduğunu iddia eden Bahçeli, sorunun çözümü için adım attıklarını söyledi. 

Kendi görüşlerinin parlamenter sistemden yana olduğunu vurgulayan Bahçeli, bu sistemin de eksik yönleri olduğunu ancak bunların onarılarak bu sistemle devam edilmesi gerektiğini söyledi. 

Anayasa ve başkanlıkla ilgili metni gördükten sonra kararlarını vereceklerini belirten Bahçeli, kendilerinin evetçi veya hayırcı olarak eleştirildiklerini söyledi. Akla karanın Meclis'te görüleceğini de ifade eden Bahçeli, kararı 47 yıllık mazilerini dikkate alarak vereceklerini söyledi.

Anayasa ve başkanlık için Meclis'te 330 vekilin evet oyunun alınması gerektiğini söyleyen Bahçeli, kendilerinin 40 milletvekili olduğunu ve güçlerinin bir yere kadar yettiğini belirtti. Eğer Meclis'ten geçerse halk oylamasına sunulacağını da belirten Bahçeli, ancak 330 vekili bulmazsa Cumhurbaşkanı da olmak üzere herkesin yasal sınırlarına çekileceğini ifade etti.