Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde yöneticilerin yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve köylülerle görüşen CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in "İki hafta içinde 115 PKK’lı öldürüldü" yönündeki açıklamanın gerçeği yansıtmadığını öne sürdü. Yüksel,  "Bu, kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir açıklama. Kesinlikte doğru değil. Bizim heyet olarak oraya gitmemizin nedeni doğru bilgi akışı sağlanmadığı, Hükümet kanadı konuşmadığı için gittik. Bölgede savaş var ancak, açıklama yok. Gittiğimiz gün, iki bakandan açıklama geldi. Şahin’in yaptığı '23 Temmuz’dan bu yana 115 PKK’lı öldürüldü' açıklamasını yetkililere sorduk. Askeri kanat, bölgeyi teslim almadan, tarayıp otopsi yapmadan böyle bir rakamın verilemeyeceğini söyledi" dedi.

Yüksel, top sesleri altında yaptıklarını incelemede, yüzlerce kişiyle görüştüklerini, esnafı gezip gece mitingleri düzenlediklerini anlatırken şöyle konuştu:

"Bölgede savaşı yaşadım. PKK, güç gösterisinde bulunuyor. İlk kez değişik bir strateji uyguluyor. Bir alanı ele geçirmeye çalışıyor, vur-kaç yapmıyor. Başına bomba yağan köylü şehre kaçtı. Bağı bahçesi yıkıldı. Açlıkla, yoksulluk ve işsizlikle mücadele ederken bize 'Bölünmek istemiyoruz. Biz vatanımızı seviyoruz. Bize barışı getirin' dediler."