Zeytinyağı üreticileri halen ödenmeyen zeytinyağı primlerinden yakınıyor. İlgili merciler nezdinde muhatap bulamamaktan şikâyet eden üreticilerin sıkıntılarını CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir Meclis Genel Kuruluna taşıdı.
Demir, verdiği önergede, 'Ödemeler neden gecikmektedir?' diye sordu.

Akbank, vergi şampiyonu oldu

Akbank'ın, 2015 faaliyetleri ile ilgili olarak 738 milyon lira ile Türkiye'nin en çok vergi veren özel sektör kuruluşu olduğu bildirildi. Suzan Sabancı Dinçer, TeknoSA İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi'ndeki 870 bin 263 adet hissesini sattı. Norveç'in 900 milyar dolar büyüklüğündeki devlet varlık fonu, 2016 sonu itibarıyla 1 milyar dolarını Türkiye'deki 48 şirketin hisse senetleriyle değerlendirdi. Garanti Bankası'nın yüzde 1.23 hissesine sahip olan fonun Türkiye portföyündeki en büyük hisse payı yüzde 4.99 ile Pınar Süt'e ait.

Mercedes, 354 bin aracı geri çağırdı

Alman otomotiv devi Mercedes-Benz, ABD'deki 354 bin aracını geri çağırdığını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, ABD'deki bazı modellerin marş motorunda bir sorun olduğu bildirildi. Açıklamada, marşa basma işleminin birkaç kez tekrarlanıp motorun çalışmaması durumunda bunun motor parçalarında erime veya alev almaya neden olabileceği belirtildi.
ABD'de geri çağırılan 354 bin aracın arasında Mercedes'in 2015-2017 yıllarında üretilen C-Class, E-Class, CLA modelleri ve bazı GLA ve GLC tipi SUV araçlar bulunuyor.

Cenevre Fuarı'na katılacak ilk Türk tasarım firması

Başta otomotiv sektöründe olmak üzere, tekne ve uçak içi lüks tasarımında da dünyanın sayılı markalarından olan Okçu, 87. Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarına katılan ilk Türk iç tasarım firması unvanıyla Cenevre'de boy göstermeye hazırlanıyor.
Mercedes-Benz'in lüks tasarım alanında, global anlamda resmi iş ortağı olarak 40'a yakın ülkeye ihracat yapan Okçu, fuarda, yeni Mercedes V Serisi üzerinde tamamen el işçiliği ile hayata geçirdiği lüks araç içi tasarımını ziyaretçilerin beğenisine ilk kez sunacak. Okçu, 7-19 Mart 2017 tarihlerinde, İsviçre'nin Cenevre şehrinde yapılacak olan, dünyanın en prestijli otomobil fuarlarından Cenevre Otomobil Fuarı'nda Mercedes V Serisi özel iç tasarımının ilk tanıtımını yapacak.

Türkiye,büyük fırsatlara sahip
 
İngiliz yayın kuruluşu 'World Finance Hukuk Ödülleri'nde, 'Altyapı Alanında En İyi Hukuk Danışmanı' ödülünü Türkiye'den Erdem&Erdem Ortak Avukatlık Bürosu kazandı.
İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere dünya çapında hukuk bürolarının yeterliliklerini inceleyen ve kapsamlı sektörel araştırmalarına finans ve hukuk alanında çalışan binlerce profesyonel yöneticiyle yapılan görüşmeleri de ekleyerek alanında uzman hukukçuları seçen World Finance'in,2016 yılında'Altyapı Projelerinde En iyi Hukuk Danışmanı' ödülünü Erdem&Erdem Ortak Avukatlık Bürosu aldı. Prof. Dr. H. Ercüment Erdem ile gerçekleştirilen söyleşide; Türkiye'nin 2023 yılına kadar planlanmış, toplam 100 milyar Dolar üzerinde değere sahip Kamu Özel Sektör İşbirliği projelerindeki potansiyeline vurgu yapıldı. Her yıl beş kıtadan siyaset ve ekonomi liderlerinin katılım sağladığı Davos Dünya Ekonomi Forumu resmi yayını Davos Özel Sayısı'nda yayınlanan makalesinde Prof.Dr. H. Ercüment Erdem, Türkiye'de Dalaman Havalimanı Terminali, Kayseri Entegre Sağlık Kampüsü ve Kazakistan'da Voskhod Krom'un finansmanı gibi çok katmanlı ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) gibi uluslararası finansman kuruluşlarının dahil olduğu başarılı büyük altyapı ve finansman projelerin gerçekleştirildiğini ifade ederek, Türkiye'nin ulusal ve uluslararası ortaklı altyapı yatırımları için büyük fırsatlara sahip olduğunu vurguladı.

'Kara gün dostu SunExpress'
 

Egeli turizmciler, turizmin zor dönemden geçtiği süreçte sektöre destek veren hava yolu şirketi SunExpress'e teşekkür etti.
SunExpress'in 'kara gün dostu' şirket olduğunu belirten Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, 'İzmir turizminin kara gününde, çıkış yolu bulmamız için SunExpress'in verdiği destek unutulmaz' dedi.
İşler, çok yakında SunExpress'le bir tanıtım kampanyası başlatmayı planladıklarını söyledi.
Tanıtımla ilgili her türlü işbirliği ve desteğe hazır olduklarını belirten SunExpress'in CEO'su Jens Bischof, 'Zaten İzmir bizim evimiz' diye konuştu.

Çözüm bekliyorlar

Türkiye'nin tek Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olma özelliğini taşıyan Menemen Plastik İhtisas OSB'de tüm parseller satıldı. Fabrikaların inşaatları da hızla devam ediyor. Bu arada sektöründe lider iki büyük tesis dahil toplam dört fabrika da yatırımlarını tamamlayarak üretime başladı.
Hava limanı ve Deniz Limanı başta olmak üzere tüm ulaşım sistemlerine ve sektörün en önemli ham madde tedarikçisi Petkim ile işgücü yerleşim birimlerine, sağlık ve eğitim kurumlarına çok yakın konumu ile sanayicilere rahat bir çalışma ortamını sağlayan Menemen Plastik İhtisas OSB'de tüm parseller sanayicilere tahsis edildi. Asfalt yollar dahil OSB'deki tüm altyapı tesislerini tamamlayan Menemen Plastik İhtisas OSB'nin bu hızlı gelişimine karşın ana ulaşım yollarına bağlantılarının çok yetersiz ve bozuk olması, giderek artan ürün ve personel taşımacılığı hareketini ve trafiğini olumsuz olarak etkiliyor. Özellikle yağışlı dönemlerde yollar geçilmez hale geliyor. Bu sorunun süratle çözümü için Büyükşehir Belediyesinin ve Menemen Belediyesinin katkı ve destekleri bekleniyor.

Paylaşım isteniyor

Alman hükümeti, ülkenin digital dönüşümünü hızlandırmak ve diğer ülkelerin önüne geçmek için WiFi bağlantıların paylaşımını teşvik etmeye yönelik adımlar atıyor. Son olarak Alman Ekonomi Bakanlığı, internet bağlantısını yasadışı yollardan malzeme indirmek için kullanan müşterisi olursa, WiFi sağlayıcılarını sorumluluktan muaf tutacak bir kanun tasarısı hazırladı.

Türkiye'de bir ilk: Çoban Fuarı

Ankara Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanlığı ana sponsorluğunda, Türkiye'de ilk kez, tarihin en eski meslek grubu olan çobanlar ve üreticiler için ulusal bir fuar düzenleniyor. 'Anadolu Yetiştiriciler, Canlı Hayvan ve Çobanlar Fuarı'  ile çoban mesleğinin önemi gözler önüne serilerek özellikle tarım ve hayvancılık alanında üretimin ve üreticinin değerinin daha çok farkına varılması amaçlanıyor.

Enerji ithalatı yüzde 42 arttı

Türkiye'nin enerji ithalatı ocak ayında geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 42 artarak 3 milyar 197 milyon dolar oldu.Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, bu yıl ocakta Türkiye'nin toplam ithalatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15,9 artarak 15 milyar 586 milyon dolar oldu.
Geçen yıl ocakta 2 milyar 246 milyon 125 bin dolarlık enerji ithalatı yapılmıştı.
Ocak ayında ham petrol ithalatı ise geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 24 artarak, 2 milyon 376 bin 602 ton oldu.

Technogym Türkiye'de Arkas ile ortak oldu

Arkas Holding, İtalyan Technogym The Wellness Company'nin Türkiye, KKTC ve Türkmenistan'daki tek distribütörü olan AVV A.Ş. ile ortaklığa imza attı.
'LetsMoveForABetterWorld' sloganıyla wellness kavramını tüm dünyaya yaymayı hedefleyen, 1996 yılından bu yana Olimpiyatların resmi tedarikçisi olan Technogym'in 11 yıldır Türkiye distribütörlüğünü AVV A.Ş  yürütüyordu.
Technogym'in dünya çapındaki distribütörleri arasında  üst sıralarda yer alan AVV AŞ, Arkas ortaklığı ile gücüne güç katacak.

Ziraat Bankası'na 6 Ödül

Türkiye'nin dev projelerine, sağladığı finansmanla destek olan Ziraat Bankası Bonds & Loans Turkey tarafından düzenlenen Bonds & Loans Turkey East Awards 2017 kapsamında, finansman sağladığı 4 büyük proje ile toplam 6 ödülün sahibi oldu.

Hareketli geçeceği düşünülüyor

Bu yıl 18.si düzenlenen Avrasya Pencere Fuarı için tüm katılımcı firmalar hazırlıklarını sürdürüyor. Bu yıl da Pencere Fuarı'na katılarak ziyaretçilerini ağırlayacak olan Sistem Alüminyum, düzenlenen fuarın önceki yıllarda olduğu gibi hareketli geçeceğini düşünüyor. 8-11 Mart 2017 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek olan 18. Avrasya Pencere Fuarı, dört gün boyunca profesyonel ziyaretçilerini ağırlayacak ve önemli anlaşmalara ev sahipliği yapacak.

Chippin'le ödeme yap, istediğin kitabı 1 TL'ye kap!

Koç Topluluğu şirketlerinden Tanı'nın alışveriş yaptıkça kazandıran yenilikçi mobil alışveriş uygulaması Chippin, Mart sonuna kadar üye işyerlerinden yapılan 20 TL ve üzeri tüm harcamalarda 20 TL değerinde Chippin kazandırıyor. Anlaşmalı olduğu 140'a varan markayla hem esnafın hem de büyük markaların yüzünü güldüren Chippin, ayrıca 25 TL'lik alışveriş yapan kullanıcısına istediği kitabı 1 TL'ye alma imkânı sunuyor. Touristica, Arçelik, Brooks Brothers, Modasaat, Burger King gibi büyük markalar ile yaptığı cömert kampanyalar ile 200 TL'ye varan ödül kazandıran Chippin'in bir diğer avantajlı kampanyası ise Burger King ile gerçekleştirilen işbirliği kapsamında dikkat çekiyor.

Yunanistan'ı daha da fakirleştirdi

7 yıllık kurtarma paketleri Yunanistana daha fazla fakirlik getirdi. Yunanistan'da yaşayan emekli Dimitra bu zamana kadar asla elindeki yiyeceği kaybedeceğini düşünmediğini söylüyor ve bunları söylerken elinde bir parça pirinç, iki paket makarna, bir paket tavuk parçaları ve küçük bir şişe sütten oluşan bir aylık gıdasını taşıyor. 7 yıl süren kurtarma paketlerinin ardından Yunanistan milyarlarca dolar daha fakir bir ülke haline geldi ve fakirliğin giderek azalması beklenirken, Avrupa'da hiç bir yerde görülmediği şekilde giderek arttı.
 
*-
DİP EKSPRES
 
Petrol Ofisi'nin yeni sahibi belli oldu

 
Avusturya merkezli enerji şirketi OMV'nin yüzde 100  hissesine sahip olduğu Petrol Ofisi'ni 1 milyar 368 milyon avroya Hollandalı  Vitol Group'a satmaya karar verdiği açıklandı. OMV'den yapılan açıklamaya göre, şirket Türkiye'deki iştiraki Petrol  Ofisi'ni Vitol Group'a satacak. OMV'nin satıştan elde edeceği net  gelir ise kur etkisiyle birlikte 1,1 milyar euro olacak. Petrol Ofisi'nin Türkiye'de bin 709 istasyonu bulunuyor. Şirketin  2016'daki toplam satışları 10,68 milyon tona ulaşmıştı. Petrol Ofisi, 1 milyon  metreküp kapasiteyle  Türkiye'deki en büyük yakıt deposunu da elinde  bulunduruyor.