Hizmet tecrübesi iki asra yaklaşan PTT ile T.C. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından kurulan Vakıf Katılım, bankacılık alanında kamunun gücünü birleştiren bir işbirliğine imza attı. ParaPosta ismiyle sunulacak işbirliği kapsamında, PTT ile bankalar arası Türk Lirası cinsinden yapılacak çift yönlü para transferleri işlemleri Vakıf Katılım'ın bankacılık altyapısı kullanılarak, kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilecek. Yaklaşık iki asırlık tecrübesiyle 4.500'e yakın işyerinde hizmet sunan Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT A.Ş.) ile Vakıfların kadim kültürünün yüzyıllara dayanan birikimini kamunun gücüyle birleştiren Vakıf Katılım, para transferi konusunda güçlerini birleştiren bir işbirliğine imza attı. ParaPosta ismiyle sunulacak işbirliği kapsamında artık PTT ile bankalar arası Türk Lirası cinsinden yapılacak çift yönlü para transferleri işlemleri Vakıf Katılım'ın bankacılık altyapısı kullanılarak, kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilecek.


Sanayiciler mesleki eğitime destek oldu

İzmir sanayiciler mesleki eğitimi geliştirmek ve daha nitelikli eleman yetiştirilmesi için Mersinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne atölye desteği verdi. Tekpan Endüstri ve Ege Endüstri işbirliği ile Mersinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde atölye modernizasyonu gerçekleştirildi. Elektrik elektronik teknolojileri alanı pano atölyelerinin açılışını yapan Tekpan Endüstri Genel Müdürü Davut Yanık, aynı zamanda Mersinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile açılış öncesinde bir protokol imzalayarak desteklerin devam edeceğini söyledi. Tekpan Endüstri olarak ihtiyaç sahibi tüm okullara destek verdiklerini belirten Yanık, malzeme ve modernizasyon çalışmalarının devam edeceğini açıkladı. Mersinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile imzalanan protokol ile yeni modernizasyon çalışmalarının yapılacağını da ifade eden Yanık, 'Bu süreçte büyük desteği olan Konak İlçe Milli Eğitim MüdürümüzSayın Serdal Şimşek, Okul Müdürümüz Sayın Enver Türkoğlu ve diğer firmalara teşekkür ediyorum. Okulumuza yaptığımız bu modernizasyon çalışmaları ile öğrencilerimizin ülkemize daha fazla katkı sağlayacağına inanıyorum. Bunun dışında Tekpan olarak öğrencilerimizin her zaman yanlarında olacağımızı söylemek istiyorum'" dedi.
Türkiye İstatistik Kurumu, Şubat ayı süt ve süt ürünleri üretimi verilerini açıkladı

702 bin 784 ton inek sütü toplandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Şubat ayının süt ve süt ürünleri üretimi verilerini açıkladı. Ticari süt işletmelerince Şubat ayında 702 bin 784 ton inek sütü toplandı. Toplanan inek sütü miktarı, Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,6 azaldı.
Şubat ayında, ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretimi 135 bin 29 ton olarak gerçekleşti ve bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4 azaldı. Koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise bin 20 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 42,5 arttı.
Yoğurt üretimi, 83 bin 840 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,3 azaldı. Ayran üretimi ise 50 bin 137 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,5 azalış gösterdi.
Şubat ayında ticari süt ürünleri işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama yüzde 3,5  protein oranı ise ortalama yüzde 3,3 olarak tespit edildi.
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 2,6 azaldı. Takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,1 düştü.

Frenin ustaları Ege Fren standında

Automechanika Fuarı süresince standında yurtiçi ve yurtdışı bayilerini ağırlayan Ege Fren, 8 Nisan Cumartesi günü düzenlediği kokteyl davetinde 'Fren'in Ustaları' ile Lumag firması yönetimini buluşturdu. Bayraktar Grubu ve Meritor ortaklığı ile üretim faaliyetlerini 1987 yılından bugüne İzmir'deki fabrikalarında gerçekleştiren ve beş kıtaya uzanan geniş bir bölgede OEM tedariği ve değişim parçası dağıtımı yapan Ege Fren, son Automechanika İstanbul Fuarı'nda gerçekleştirdiği davette 2016 yılı başında işbirliğine başladığı fren balatası üreticisi Lumag firması yetkilileri ile yurtiçi bayilerini ve fren servislerini buluşturdu.

Silikon Vadisi'nin ilk Türk kuluçka merkezi

Kuluçka merkeziyle girişimci fikirleri ticari bir işletmeye dönüştüren Yıldız Teknopark, Türkiye'den 4 üniversiteyle bir araya gelerek ABD'de Starcamp Kuluçka Merkezi'ni kurdu. Dünya girişim sermayesinin merkezi Palo Alto şehrinde kurulan Starcamp, Silikon Vadisi'nin ilk Türk kuluçka merkezi oldu.
Ülke ekonomisine katma değer sağlayabilecek inovatif projelere, fikir aşamasından itibaren destek vererek bu fikirlerin şirketleşmeye doğru yol almasını sağlayan Türkiye'nin teknolojideki gururu Yıldız Kuluçka Merkezi, yurtdışına açıldı. Türkiye'nin öncü teknoloji geliştirme merkezlerinden biri olan Yıldız Teknopark içinde 90 firmayla faaliyet gösteren, 4 bin metrekarelik alanıyla Türkiye'nin en büyük kuluçka merkezi olan Yıldız Kuluçka, Starcamp Kuluçka Merkezi ile Silikon Vadisi'nin ilk Türk kuluçka merkezi oldu. Google, Facebook, Tesla gibi dünyaca ünlü şirketlerle aynı bölgede kurulan Starcamp, başarılı projeleri, dünya girişim sermayesinin yüzde 30'unu bulunduran ABD pazarına hazırlamayı amaçlıyor.