Benim Türkçe 'Avro' dediğim, ama herkesin ağsında Almancası 'Euro' önceki gün tarihi bir rekor kırarak 4.19 TL oldu...
Yani yeni zamlar kapıda...
Artık 'Fakir fukaraya Allah yardımcı olsun!' değil, 'Tüm insanımıza Allah yardımcı olsun!' demeye başladım. İşsizlik ise aldı başını gidiyor...
Bunun çeşitli nedenleri var!
Mesela genç işadamlarından Musa Turan, 'Bana hiç kimse iş yok!' demesin diyor...
Aynı sözü, inşaat ustası Mehmet Efendi'den de duydum...
Sebebi basit;
Artık özellikle bazı gençler iş beğenmiyor. Daha doğrusu çok para karşılığı az çalışma istiyor. Çalışmadan para kazanma, hem de çok para kazanma isteği ve hırsı artıyor. Böylesi var mı?
Olur mu?
Olur tabii!
Örneği de var!
Mesela; Fatih Terim...
Hani şu futbolcu eskisi ve de antrenör. Milli takımların başından alındı mı, atıldı mı tam belli değil. Alacağı büyük tazminat olduğuna göre 'atılma işlemi' yapılmış. İstifa etseydi alacağı olmaz, belki de devlete ödemesi gereken miktar olacaktı...
İşte Fatih Terim'e işsizlik maaşı ödenecek!
Sıkı durun, dudak uçuklatan rakamı söyleyeyim:
Her ay 1 milyon 193 bin TL...

Ortaya çıktı

Türkiye Futbol Federasyonu'nun görevine son verdiği Fatih Terim'in sözleşmesinde yer alan madde ortaya çıktı. Terim eğer 15 ay boyunca başka takımda görev almazsa Türkiye Futbol Federasyonu kendisine 15 ay boyunca her ay 291 bin Euro (1 milyon 193 bin TL) tazminat ödeyecek. Fatih Terim'e işsizlik maaşı ödenecek! Her ay 1 milyon 193 bin TL.  
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile Türkiye Futbol Federasyonu'nun yollarını ayırmasının ardından Terim'e ödeneceği iddia edilen 4,5 milyon euroluk tazminat Türkiye'nin gündemine oturdu. Terim'in sözleşme fesih maddesi TBMM'nin de gündemine gelirken; hem yazılı hem de görsel basında birbirinden farklı iddialar ve yorumlar da gelmeye devam etti.

Her ay maaş alacak

15 Kasım 2018'e kadar Türkiye Futbol Federasyonu ile sözleşmesi bulunan Fatih Terim, bu tarihe kadar (15 ay) herhangi bir takımda teknik direktör ya da sportif direktör olarak görev almazsa TFF tarafından her ay 291 bin euro (1 milyon 193 bin lira) tazminat alacak ve Terim'in 15 ay sonunda alacağı para toplam 4 milyon 365 bin euro olacak.
Terim, bu ay 15 içerisinde herhangi bir takımda görev alırsa görev alacağı tarihe kadar TFF tarafından tazminatlar her ay eşit şekilde ödenecek ve Terim'in göreve başladığı tarihte bu tazminatlar tamamen ortadan kalkacak. Örneğin; Terim, Ekim ayında Galatasaray'da göreve başlarsa; TFF, Terim'e Ağustos ve Eylül ayları için toplam 544 bin euro tazminat ödeyecek ve Terim'in sözleşme tazminat maddesi ortadan kalkacak. Fatih Terim, herhangi bir takımda görev almazsa Türkiye Futbol Federasyonu'ndan 1 milyon 193 bin liralık maaşının ilkini Ağustos'un son gününde alacak.
Fenerbahçe ve CHP buna karşı...
Bakalım orta yol bulunacak mı?
Bu arada işsiz kalanlara bir hatırlatma yapayım:
Mutlak ve mutlaka 'İşsizlik maaşı için' zamanında başvurunuzu yapın, yoksa 'Zamanını geçirdiniz!' diye hakkınız olan Fatih Terim'in yanında çerez parası gibi kalan üç beş kuruşunuzu da alamazsınız...
Ya da boşta geçirdiğiniz ayların hakkınız olan parasını da alamazsınız...

Yeni teknik direktörü belli oldu

Bu arada, A Milli Takım'ın yeni teknik direktörü belli oldu; Mircea Lucescu. Yine hatırlatayım; önce dört maç için Beşiktaş Çalıştırıcısı Şenol Güneş teklif yapıldı...
Beşiktaş Yönetimi gibi Galatasaray'lılar de 'hayır' kampanyası yaptılar.
Nedeni ise 'istim üzerinde olan' Beşiktaş'ın önünü kesmek olarak gördüler ve yıllar önce benzer oyunun Galatasaray için oynandığı belirtildi. Aslında Türkiye'de çok başarılı teknik direktörler var, bunlardan biri de olabilirdi. Özellikle İzmir'den en basitini söyleyeyim: Ahmet Çelenay...
Ne bileyim;
Ümit Kayıhan, Nihat Yayöz, hatta hatta Prof. Dr. Çetin İşleğen...
Antrenörler Derneği Başkanı Dr. Şaban Acarbay listeyi çıkarsın. Ne cevherler olduğu ortaya çıkar...

Kurban Bayramı tatili uzatılıyor mu?

Bu yaz tatil yapmak için kalan son günleri değerlendirmek isteyenler, Kurban Bayramı için rezervasyon yaptırmaya günler öncesinden başladı. Tatilcilerin tur tercihleri arasında yurt içinde Belek, Kemer, Alanya, Bodrum ve Marmaris; yurt dışında ise İtalya, İspanya ve Orta Avrupa ilk sıralarda geldi.
Turizmciler, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın ardından arife gününün tam gün ilan edilmesiyle tatilin biraz daha uzamasını istedi. Bu yıl 31 Ağustos'ta arife günü ile başlayacak Kurban Bayramı, yaz aylarında tatile çıkamayanlar için neredeyse son bir fırsat olacak. Turizmciler, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın ardından arife gününün tam gün ilan edilmesiyle tatilin biraz daha uzamasını isterken, yazın son tatil şansını kaçırmak istemeyenler, yurt içi ve yurt dışı tur firmalarından rezervasyonlarını yaptırmaya başladı.

Carrefoursa'dan  dev atılım

Carrefoursa, Migros ve Kipa'nın 20 mağazasını devraldı. Konu ile ilgili Carrefoursa Carrefour Sabancı Ticaret Merkezi A.Ş'den KAP'a yapılan açıklamada, 'Şirketimiz ile Migros Ticaret A.Ş. ("Migros") ve Tesco Kipa Kitle Pazarlama Ticaret Lojistik ve Gıda Sanayi A.Ş. ("Kipa") arasında, Rekabet Kurumu'nun 09.02.2017 tarih ve 17-06/56-22 sayılı kararı uyarınca elden çıkarılmasına karar verilen; 12'si Migros, 8'i Kipa olmak üzere toplam 20 mağazanın Şirketimiz'e devri amacıyla yürütülen görüşmeler neticesinde, bu mağazaların demirbaş ve kira sözleşmelerinin Şirketimiz'e devri konusunda Migros ve Kipa ile sözleşme imzalanmıştır. Söz konusu devir bedeli 20 milyon TL+KDV'dir.' denildi.

Endüstri 4.0'ın yolu 'Bambu'dan geçer

DEÜ Rektörü Adnan Kasman, girişimcilik ön kuluçka merkezi Bambu'nun, Türkiye'nin küresel rekabette öne geçmesini sağlayacak Endüstri 4.0'ı yakalamasına katkı sağlayacağını söyledi. Kurduğu önemli teknoloji merkezleriyle Türkiye'de girişimcilik ekosistemine katkıda bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi(DEÜ), girişimci fikirlerin ticarileştirmesi ve yeni teknolojilerin üretilmesi amacıyla geliştirilen ve 'Bambu' adı verilen Hızlandırıcı ve Ön Kuluçka Merkezini hizmete açtı.
Girişimci fikirlerini ticarileştirmeyi hedefleyen ve 12 hafta sürecek olan program, 50 farklı fikre ev sahipliği yapacak.

 
DİP EKSPRES

Hayvan yeminde GDO'ya onay

 
Biyogüvenlik Kurulunca, Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneğinin (BESD-BİR) başvurusu üzerine genetiği değiştirilmiş 3 soya ve bir mısır çeşidi ve ürünlerinin hayvan yemlerinde kullanılması onaylandı. Kurulun konuya ilişkin kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Kurul, BESD-BİR'in başvurusu üzerine, Bilimsel Risk Değerlendirme Komitesi ve Sosyoekonomik Değerlendirme Komitesince hazırlanan raporları değerlendirerek, genetiği değiştirilmiş 3 soya ve bir mısır çeşidinin hayvan yemlerinde belirlenen şartlara uyulması kaydıyla kullanılmasına onay verdi.