Yeni nesil teknoloji sayesinde Japonya'da hırsız yakalayan bir robot icat etmişler. Amerika'da 5 dakikada 180 hırsız yakalamış. İtalya'da 5 dakikada 80 hırsız yakalamış. Fransa'da 5 dakikada 30 hırsız yakalamış.
Türkiye'de 5 dakikada robotu çalmışlar ???

Adamın biri evlenmiş, iki ay sonra da Avrupa'ya iş gezisine gitmiş. Bu arada karısı da komşusuyla kırıştırıyormuş. Bir gün yine komşusuyla yataktayken kocası gelmiş ve zile basmış, kadın "Eyvah kocam" deyip adamı saklamak için yer aramaya başlamış. Adama, "Sen kapının arkasına saklan, kocam seni görüp sorarsa Japonya'dan istediğimiz robot geldi derim", demiş. Kocası içeri girmiş ve "Karıcım, seni çok özledim, çok arzuluyorum, hadi hemen yatalım", demiş. Kadın da "Yorgunum daha sonra" demiş. Adam "Ben banyoya gidip bir duş alayım sonra yatarız" derken kapının arkasındaki adamı görmüş. 'Bu da kim?" diye hiddetlenmiş. Karısı da 'Kocacığım Japonya'dan istediğimiz robot bu" deyince, adam, "Duştan önce madem seninle beraber olamıyorum, arzularımı robotla yatıştırayım" demiş ve geçmiş robotun arkasına. Yüklenmiş ama adam kendini sıkıp kastığı için bir türlü ilişkiye girememiş. Başlamış karısına bağırmaya: "Ya şu Japonlar robotu çok iyi yapmışlar ama deliğini küçük yapmışlar. Sen oradan matkabı getir de deliği büyüteyim". Bunu duyan komşusu başlamış bağırmaya:
"TEKRAR DENEYİN BELKİ ALIR, TEKRAR DENEYİN BELKİ ALIR, TEKRAR DENEYİN BELKİ ALIR!"

Bu iki fıkra, robot fıkraları diye araştırdığınızda en popüler iki fıkra. Hafta içerisinde Türkiye'de yaşanılan bir olay, beni bu her iki fıkradan daha fazla güldürdü. Ankara'da yapılan Güvenli İnternet Günü programında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fethi Sayan'ın ardından kürsüye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan çıktı. Arslan konuşma sırasında güvenli internetin önemine değindi. Programın sunucusu olan robot "Sanbot" araya girerek "Yavaş konuş, ne diyorsun anlamıyorum" dedi. Robotun bu sözleri Arslan'ı rahatsız etti. Sanbot daha sonra da "Neden bahsediyorsun' deyince Bakan Arslan kızdı ve "Değerli arkadaşlar belli ki birileri robotu kontrol etmek durumunda. Kontrol görevini hangi arkadaşımız yerine getiriyorsa gereğini yapın lütfen" dedi. Bakan'ın sözleri üzerine salonda kahkahalar duyuldu. Bakan konuşmasına devam ederken robotun önce mikrofonu kapatıldı ardından da sahneden indirildi ve salondan çıkartıldı.

Fıkraları geride bırakacak olay, bununla bitmedi. Olaydan bir gün sonra Kanal D ana haber bültenine katılan robot, Bakandan özür diledi.

Hoşgörünün her gün tükendiği, söz söyleme hakkının neredeyse sıfırlandığı canım ülkemde yaşanılan gelişmelere güler misiniz, ağlar mısınız? Ben karar veremedim.