Beklenen doğum tarihinden 1 ay 10 gün önce dünyaya gelen Ahmet bebek, 52 cm. boyunda ve tam olarak 5 buçuk kilogram. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesine başvuran ve gebelik diyabeti olan bebeğin vantiklör (küvez) ihtiyacı olması üzerine sevk edildiği Medical Park İzmir Hastanesi'nde Op. Dr. Merve Biçer Bülbül tarafından muayene edilerek, acil olarak sezeryan doğuma alındığı belirtildi.  

Medical Park Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Merve Biçer Bülbül, durdurulamayan doğum eyleminin sezeryan ile sonuçlandığını belirterek, "Bebek beklenen doğum tarinden önce 36 haftalık dünyaya geldi. Annede gebelik diyabetinin olması, bebeğin erken dünyaya gelmesi ve küvez ihtiyacının olması üzerine hastanemize sevk edilen İrfan bebek, başarılı bir operasyon sonrasında 5 buçuk kilogram olarak doğdu." dedi.

Gebelik dönemi diyabetinin ilk defa hamilelik esnasında teşhisinin koyulduğunu ve ilk kez hamilelikle başlayan şeker hastalığı olduğunu belirten Bülbül, "Türkiye'de bu durum hamile kadınların %5'inde görülmektedir. Süreç hamilelik öncesi, hamilelik süresince ve bebeğin doğumu sonrasında gerekli takiplerin hekim tarafından oluşturulması gerekmektedir" diye konuştu.