Yeni yılla birlikte uygulanmaya başlanacak projeye göre, aile hekimliklerinde diş üniteleri kurulacak ve herkesin aile diş hekimi de olacak. Aile diş hekimleri sayesinde, vatandaşın ağız ve diş sağlığı periyodik olarak kontrol edilecek, çocukların diş bozuklukları önlenecek, yatalak hastalar evde diş tedavisi hizmeti alacak. Birçok yerde tek aile hekimi ve tek hemşirenin hizmet verdiği merkezler yerine, 3-5 hekimli merkezler oluşturulacak, başka tıbbi hizmetlerin verilmesi sağlanacak.

Obezitenin önlenmesi için aile hekimliklerinde diyetisyenler de görev yapacak. Sağlıklı kilo verme-alma gibi hizmetler sunacak olan diyetisyenler, başvuranlara diyetler hazırlayacak. Aile hekimi merkezlerinde psikolog, çocuk gelişimci ve sosyal çalışmacı gibi personel de hizmet vermeye başlayacak. Ayrıca röntgen gibi görüntüleme hizmetleri ve hızlı tahliller de yapılabilecek.

150 BİN AFİŞ HAZIRLANDI

Bakanlık, aile hekimliği uygulamasına dair farkındalığı artırmak için "Aile hekiminizle tanıştınız mı?" afişleri hazırladı. 150 bine yakın afiş illere gönderildi. Afişler vatandaşların göreceği yerlere asılacak.(Takvim)