İşte bu gibi durumlarda aile bireylerinin baş vurmaları gereken kişi bir aile terapistidir.Aile terapisi aile bireylerini tek tek değil de bir bütün olarak ele alan tedavi çeşididir. Aile terapisi tedavisinde uzmanların amacı, bireydeki ruhsal sorunlarla ilgilenmek yerine, aile içindeki kişilerin birbirleriyle olan ilişkileri ele almaktır. Bazen aile bireyleri, birbirleriyle yaşadıkları sorunları kendi aralarında çözemeyebilir. Bu durumlarda güvendikleri bir aile terapisti ile görüşmeleri onların ilişkilerinin kalitesi açısından büyük önem taşır. Tabi ki, çıkan her sorunda bunu büyük ve çözümsüz bir durum olarak görmemek gerekir.

Aile Terapisi Hangi Amaçla Yapılır?

Aile terapisi ile çift ve aile terapisi, aile içinde yaşanan sorunların çözümsüz boyutlara ulaşmadan önce uzman kontrolü altında istenilen sonuca varılması için yapılır. Buradaki birincil amaç; yıkıcı değil, yapıcı yollar bularak bireylerin birbiriyle ilgili sorunlarını kolayca çözüme ulaştırmasıdır. Aile terapisi, sadece o an karşılaşılan duruma çözüm getirmek için değil, ileride çıkabilecek problemlerle baş edilmesini sağlamak içindir. Aile terapisi sıklıkla, çocukları ilgilendiren konularla alakalı olabilir. Çocukların okullarındaki başarısızlıkları, onların arkadaş ve sosyal çevrelerinde yaşadıkları uyumsuzluklar ve bu konularda nasıl bir yol izlenilmesi gerektiği terapi esnasında işlenen konulardandır. Ayrıca boşanmış eşlerin çocuklarının bu yaşanan yıpratıcı süreçten fazla etkilenmemeleri için de aile terapisi önem taşır.

Aile Terapisi Ne Şekilde Yapılır?

Madalyon Klinik, uyguladığı aile terapisi yöntemleriyle başarılı sonuçlar elde etmektedir. Aile terapisinde bazen bütün aile bireyleri ile aynı anda görüşme yapılabilirken bazen de aileden bir iki bireyle görüşmeler yapılır. Aile terapisi esnasında, aile terapisti konu üzerinde hakimiyetini kurmalı ve oldukça etkili olmalıdır. Terapi esnasında, rol değiştirme ve eşleşme gibi yöntemler uygulanabilir.Madalyon Kliniğin genç ve deneyimli uzman kadrosu ile beraber yürüttüğü aile terapisi uygulamaları toplam 1 saatlik seanslar halinde on beş günlük aralarla yapılmaktadır. Aile terapisi fiyatları için Madalyon Psikiyatri Merkezi ile iletişime geçebilirsiniz.