Bu sorunun farklı bölgelerde de oluşması kişilerin daha da rahatsız olmasına neden olabilir. Toplardamar genişlemesi olarak da bilinen varis bacaklardaki kirli kanın yukarı doğru pompalanması sırasında toplardamarlarda oluşan kapak hasarı nedeni ile ortaya çıkar. Bu durumda bacaklarda boyutlarına göre farklı belirtiler oluşabilir. Gözle görülebilir bir durum olduğundan kontroller sırasında bakıldığından rahatlıkla fark edilebilir. Aynı zamanda büyük boyutlarda yaşanan varislerde elle tutulur şişliklerde oluştuğundan istenmeyen bir görüntünün oluşmasına neden olarak aşırı bir rahatsızlık duyulmasına sebep olur. Bu aşamada yapılacak kontroller ile tedavi seçimleri yapılarak soruna çözüm bulunabilir. Çözüm bulduktan sonra ise yapılacak operayonlar ile varisinize çare bulabilirsiniz. Varis sonuç olarak en iyi tedaviyi alabilecek seçimler yapılmış olabilecektir. Varis için en iyi tercih iyi bir araştırma yapılması ve böylelikle de çok daha iyi bir seçim yaparak varisiniz için iyi bir sonuç sağlayabilirsiniz.

Bacaklarda aşırı ağrı, kramplar, şişlikler, su toplama hissi, huzursuzluk, sıcak basmaları gibi durumlar varis belirtileri olarak kişilerde görülür. Büyük boyutlarda oluşan varislerde elle tutulur damar şişlikleri olması özellikle bayanların görüntü açısından rahatsızlık duymasına neden olan belirtileri arasında yer alır. Devamlı uzun süre ayakta kalınması durumunda aşırı ağrıların yaşanması da kişilerin günlük olarak yapacakları işlemlerde zorluk yaşamalarına neden olur. Kılcal ve orta derece de olan varislerde belirtiler daha hafif olduğundan kişilerin rahatsız olmasına sebep olacak bir durum oluşturmasa da zaman içerisinde dikkat edilmemesi halinde sorunlar oluşturacak boyutlara ilerleyebilir. Bu nedenle erken dönemde önlem alınarak bu sorundan kurtulmak gerekir.

Varis tedavisi için öncelikle varisin boyutunun belirlenmesi gerekir. Bunun ardından belirlenen boyutlara göre yapılacak tedaviler ile çözüm bulunabilir. Sıvı veya köpük skleroterapi yöntemi özellikle kılcal ve orta dereceli olan varislerde kullanılır. Bu yöntemin uygulanması sayesinde ilerlemeden varisin tamamen yok edilmesi sağlanarak hastanın daha rahat etmesi sağlanır. Büyük boyutlarda oluşan varislerde lazer veya RF tedavisi ile uygulama yapılması ameliyata gerek kalmadan çözüm bulunmasına yardımcı olunur. Bu sayede hastanın yatmasına gerek kalmadan da varisten kurtulması sağlanır. Bu alanda uzman olan doktor tarafından yapılan bütün kontrollerin ardından en doğru tedavi şekli belirlenerek bu şekilde uygulama aşamasına geçilerek en kısa süre içinde sonuç alınması sağlanır.