Memorial Kayseri Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Tulgar, Ramazan sonrası beslenme planı konusunda önerilerde bulundu. Oruç tutarken öğün sayısının düşmesi ile birlikte yemek yeme alışkanlıklarının da değiştiğini bildirdi. Tulgar, ''Ramazan ayının sona ermesiyle bir ay boyunca gündüzleri devam eden açlık hissinin ortadan kalkacağı düşüncesiyle insanlar genellikle aşırı tüketime yönelmektedir. Ayrıca Ramazan Bayramı’nın vazgeçilmezleri arasında yer alan şeker, çikolata ve hamur tatlılarının aşırı tüketimi ise sindirim sistemi rahatsızlıklarının nedenidir. Aslında bayram, beslenme açısından bir adaptasyon süreci olarak değerlendirilmelidir. Bu süreçte aşırı yemek, vücuttaki yağ oranını arttırır ve ciddi sağlık problemlerine yol açar. İnsanların önemli bir kısmı Ramazan’da kaybettikleri kiloyu 3 günlük bayram süresince alabilmektedir. Bayram sabahı hafif bir kahvaltı ile güne başlanmalıdır. Kahvaltıda açma, poğaça, börek gibi hamur işleri, sucuk, salam sosis gibi yiyecekler ile kızartmalar olmamalıdır. Bayram ziyaretlerinde geleneksel olarak tatlı ikramı olacağından kahvaltıda reçel, bal gibi tatlı besinlerin bulundurulmaması yararlı olacaktır. Bunun yerine; peynir çeşitleri, domates, salatalık, maydanoz, biber, mevsim yeşillikleri ve yumurta tercih edilmelidir'' dedi.