Bilim insanları bitkileri yatak odanıza koyarak stres, kaygı, uykusuzluk gibi sorunların üstesinden gelebilineceğini belirtti.

Bilim insanları, yatak odasına koyabileceğiniz bitkileri de belirledi.

1- Areca Palm: Havanın nemlendirilmesi, sinüs problemi yaşayanlar, soğuk algınlığı olanlar için öneriliyor. Bu bitkinin nefes alımını kolaylaştırdığı belirtildi.



2- Aloe Vera: Gece boyunca oksijen salgılayan aloe vera yatak odası için en uygun bitkilerden biri. Bu bitki sayesinde odanızdaki havayı temizleyebilirsiniz



3- English Ivy: Bilim insanları bu bitkinin havadaki küfün yüzde 78'ini sadece 12 saat içinde ortadan kaldırabildiğini söylüyor.


4- Cüce hurma palmiyesi: Bu bitki kapalı havadaki kirliliği temizleme özelliğine sahiptir.


5 Boston Fern: Bu bitki de hava temizleme konusunda tescilli. Nasa'nın 50 hava temizleyici listesinde 9. sırada yer alıyor.


6. Örümcek bitkisi: Bu bitki hücresi süper hızlı büyür ve sadece iki gün içinde yatak odasındaki havadan toksinlerin yüzde 90'ını kaldırabilir. Toz alerjisi olan insanlar için özellikle harika.



7. Ağlayan incir: Bu bitki örtüsü, halıdan ve formaldehit, benzen ve trikloroetilen gibi mobilyalardan yayılan kirleticilerin atılmasında en iyisidir.