Botoks Nedir ?

Botoks, etken maddesi botulinum toksin olan ve esasen bir marka olan bir çeşit proteindir. Botoks maddesinin elde edildiği toksine Clostridium botulinum adı verilmektedir ve clostridium botulinum toksini bir çeşit bakteridir.

Botoks (botox) Nasıl Etki Eder ?

Clostridium Botulinum toksini, kaslarda bulunan sinir uçları tarafından salınan mediatör isimli sinir iletim nöronlarını engelleyerek, kaslardaki sinirsel iletişimi geçici bir şekilde kısmen ya da tamamen durdurmaya yaramaktadır. Kaslarda bulunan sinirsel iletişimin sekteye uğraması ve kesilmesi ile sinirlerin aktif hale getirdiği kasa ait hareket işlevlerinde ya kısmen bir azalmasına ya da tamamen işlevsiz hala gelmesine neden olur. Botulinum toksin maddesi genel olarak botoks veya dysport markaları adı altında kullanıma sunulmuştur. Amerikan Gıda ve İlaç Araştırma Dairesi FDA tarafından da onaylanmış olan Botoks, Dysport günümüzde dünya genelinde yaygın bir şekilde kullanılan, cilt gençleştirme ve cilt germe yöntemlerinin başında yer alan bir metottur.

Bakınız : Botoks eskişehir

Cilt Gençleştirme ve Germe Amacıyla Botoks (botox) Vücutta Hangi Bölgelere Uygulanır ?

Kişide zaman içerisinde gülme, kızgınlık, şaşırma, gözlerin kısılması ve benzeri mimik hareket ve ifadeleri sonucunda yüz bölgesinde dinamik çizgi ve kırışıklıklar meydana gelir. Uzun bir zaman içerisinde ise bu hareketlerin sürekli tekrar etmesi neticesinde ciltte meydana gelen bu dinamik çizgiler kalıcı bir duruma gelmektedir ve bu yüzdeki bu bölgelerde kalıcı bir halde kırışıklıklar oluşmaktadır. Yüzdeki kasların zaman içerisinde mimik ve ifade hareketlerine göre kasılmalarına bağlı olarak ciltte ortaya çıkan kırışıklıklar en yoğun olarak alın bölgesi, kaşların arasındaki alan, gözlerin dış kenarları (kaz ayağı), dudakların çevresi ile ağız çevresindeki alanlarda görülmektedir.

Yüzde bulunan bu mimik kaslarının tamamına botoks (botox) uygulaması yapılabilmekte ve bu sayede bu kasların kasılma işlevleri ile hareketleri sınırlanarak kasın üzerinde bulunan cilt dokusunun kasların bu kasılmalarına bağlı kırışması da engellenmekte ve dolayısıyla azaltılmaktadır. Böylede kırışıklıklara ve gevşemelere bağlı olarak olumsuz yönde değişen yüzün ifadesinde gözle görülür bir düzelme sağlanmakta ve ayrıca ciltte ortaya çıkacak yeni kırışıklıkların da oluşmasının önüne geçilmektedir.

Bununla beraber botox uygulamasının yüzde kaşların kaldırılması yönünde de kuvvetli bir etkisi bulunmaktadır. Botoks işlemi ile kaşların dışarıda bulunan uç kısımlarının 1 ile 3 milimetre arasında yukarıya doğru kaldırılması mümkündür. Bu sayede kişide estetik açıdan daha güzel ve olumlu bir görünüm sunan kaşlar elde edilmektedir.

Botoks (botox) Fiyatları

Botoks uygulamaları hakkında daha detaylı bilgi almak ve botoks uygulamasının fiyatlarını öğrenmek için uzman hekiminizle irtibata geçmeniz gerekmektedir.

Bilgi için teşekkürler : Dr. Oğuz UÇAR