Botoks(botox)

Botoks botulinum toksin isimli bir toksin maddesinden özel işlemlerle kullanılarak elde edilen bir çeşit bakteri toksinine verilen addır. Botoks (botox) genel olarak ifade edildiği şekilde bir çeşit yılan ya da akrep zehiri olmamakla beraber bu toksin maddesi bir çeşit proteindir. Bu özel protein tatbik edilmiş olunan alanlarda bulunan kas dokularının kasılma işlevlerini etkisiz kısmen ya da tamamen etkisiz bir duruma getirerek ortalama olarak 6 aylık bir süre boyunca bu kasların etkisiz olmalarını sağlamaktadır. Bu sayede botoks (botox) tedavisinin uygulandığı bölgedeki cilt kasların işlevsiz hale gelmesinden dolayı daha genç ve gergin bir görünüm kazanır.

Botoks Ankara

Botulinum toksin yani bir diğer adıyla botoks yaklaşık 30 – 35 yıldır tüm dünyada yaygın olarak güvenli bir şekilde kullanılan bir uygulamadır. Botoks maddesi estetik amaçlı kullanımlarda oldukça az oranlarda kullanıldığından dolayı uzman ve konusunda deneyimli kişilerin ellerinde kullanıldığında tedavi sonrasında arzu edilmeyen olumsuz etkilerin görülmesi söz konusu olmaz. Botoks maddesi vücutta yalnızca uygulandığı kısımlarda lokal bir etki göstermekte olup uygulama bölgesi dışındaki diğer komşu alanlarda herhangi bir etki göstermez .Botox (botoks) tedavisi estetik amaçlı şekilde ciltteki kırışıklıkların ve gevşemelerin ortadan kaldırılmasına yönelik olarak kullanılmakla beraber aşırı terleme problemi olan kişiler üzerinde de güvenli ve başarılı bir şekilde kullanılan bir uygulamadır.

Botoks (Botox)Kimler İçin Uygundur ?

Botoks tedavisi yüz bölgesinde çeşitli kırışıklık ve gevşemeler bulunan kişilerde rahatıkla uygulanabilen bir işlemdir. Ciltte ortaya çıkan kırışıklıklar, kişinin yüzünde yıllar içerisinde aynı mimik ifadelerinin sıklıkla tekrarlanması neticesinde cilt üzerinde meydana gelen çizgilerdir. Cilte oluşan bu kırışıklara ifade çizgileri adı da verilmektedir. Göz çevresinde oluşan çizgilerde kaz ayakları olarak nitelendirilmektedir. Botoks(Botox) genel olarak gözlerin kenarlarında oluşan bu kaz ayakları çizgileri ve yüzdeki kırışıklık ve çizgilere yönelik uygulanmakta ve ayrıca zaman içerisinde düşmüş olan kaşların yukarı kaldırılıp düzeltilmesinde kullanılmaktadır. Bununla beraber alında oluşmuş olan kırışıklar, üst dudak bölgesinde oluşan kırışıklıklar ve boyun bölgesinde ortaya çıkan kırışıklıkların giderilmesinde başarı ile kullanılmaktadır.

Botoks (botox) Fiyatları

Bu konu hakkında daha detaylı bilgi almak ve botoks tedavisinin fiyatlarını öğrenmek için uzman hekiminiz ile irtibata geçmeniz gerekmektedir.

Dermatolog Çayyolu