Botoks Nasıl Bir Tedavidir?

Botoks bir cilt gençleştirme tedavisidir ve doktor işlemidir.

Botoks ile Cilt Gençleştirme İşleminde Kullanılan Madde Nedir?

Uygulamada kullanılan madde, yani tedavi ilacı işleme adını veren botox tip A toksinidir.

Botoks Hangi Problemleri Çözer?

Botoks hem estetik kaygıları hem de yaşam kalitesini düşüren problemleri tedavi eder. Bu problemler,

- Mimik çizgileri
- Kırışıklıklar
- Lokal aşırı terleme
- Migren
- Sinir ağrılarıdır.

Bakınız: Botoks Antalya

Botoks Söz Konusu Problemleri Nasıl Çözümler?

Botox, söz konusu problemleri, soruna neden olan sinirlerin deriye yaptığı iletimi keserek çözümler. Bu şekilde deri üzerinde şikayet edilen unsurlar kaybolur.

Botoks Nasıl Sinirlerin İletimini Keser?

Botox tam olarak probleme neden olan sinir uçları ile bu sinirlerin deriye etki ettiği noktaya enjekte edilir. Uygun dozda uygun şekilde enjekte edilen botox ile iletim doğru şekilde bloke edilir ve sinirler problemleri deri üzerine ulaştıramaz.

Botoks Kim Tarafından Uygulanmalıdır?

Botoks mutlaka konu hakkında bilgi, beceri ve uygulama hakkında detaylı bilgiye sahip olan doktorlar tarafından yapılmalıdır. Çünkü enjeksiyon şekli ve dozu bu uygulamada çok önemlidir. Uygulama doğru noktaya yapılmazsa, uygun doz enjekte edilmezse estetik olmayan, asimetrik, aşırı gergin, şaşkın bir ifade söz konusu olabilir.

Botoksta uygun doz ve enjeksiyon yapılacak olan sinir sistemi ancak konuda eğitim almış ve uygulamaya hak kazanmış doktorlar tarafından bilinebilir.

Botoks Etkisi Kalıcı mıdır?

Botox etkisi belli bir süre kalıcıdır. Bu süre yaklaşık 6 aydır.

Botoks Neden Ömür Boyu Kalıcı Değildir?

Çünkü botox toksini deri altı ögeleri tarafından emilir. Bu şekilde yapılan botoks düşer. Bu kalıcılık süresi ve etkisi aslında söz konusu uygulama için avantajdır. Çünkü, uygulamada herahngi bir memnuniyetsizlik yaşanırsa etkinin hafiflemesi ile birlikte uygulama şekli değiştirilebilir ve estetik olmayan sonuçlar silinir. Bunun yanı sıra botoksa bir manisi olmayan fakat uygulamadan sonra 1-2 yıl içerisinde çeşitli alerji rahatsızlıkları yaşamaya başlayan kişilerde botoksun sakınca yaratması imkansızlaşır. Bunun yanı sıra botoks istenildiği zaman ara verilip tekrar yaptırılabilir ve alerji riskleri önlenir.

Detaylı bilgi için: Dermatolog Dr. Şeyda Bayraktaroğlu