Artık insanların yaşını anlayamıyorsunuz. Yaşı ilerlemiş birisi çok genç görünebiliyor. Makyaj ve estetik mucizesi yaratan bilim insanlarının bu çabaları yaşlarını anlayamadığımız olgun insanların ortaya çıkmasını sağladı. Genç görünmeyi kim istemez ki. Yaşının en az 20 yaş daha genç görünmesini ve mükemmel bir görünüme kavuşmayı herkes arzulamaktadır. İşte kozmetik sektörü ve tıp bu işi yapmak için yıllarını harcamıştır.

 İnsanların yaşlanma sorununu çözüme kavuşturmayı hedefleyen bilim insanların bulduğu etkili çözümlerden birisi ise Botoks. Botoks son dönemde daha fazla rağbet gösterilen bir estetik olarak göze çarpmaktadır. Yüzün gerilmesini ve kırışıklıklardan kurtulmasını sağlayan bir tedavi yöntemi olan Botoks binlerce kadın ve erkek tarafından tercih edilmektedir.

 Botoks yaptıran kişi sayısına her yeni günde binlerce kişi katılmaktadır. İnsanların güvenilir olan bu estetik biçimini tercih etmesinin nedeni etkisinin fazla olması. İnsanlar botoksun etkili olduğunu bildikleri için bu yönteme daha fazla rağbet göstermektedir. Peki, Botoks nedir ve nasıl yapılır?

Botoks insanların gençleşme amacı ile son dönemde en fazla yaptırdığı estetik operasyondur. Vücuda iğneler yardımı ile enjekte edilen madde kas ile deri arasında boşluk oluşturmaktadır. Bunun neticesinde yüzün kırışıklık sorunu ortadan kalkmaktadır. Birçok ünlü isminde rağbet gösterdiği bu yöntemde bazen istenmeyen etkiler yaşansa da büyük bir sağlık sorununa yol açtığı tespit edilememiştir.

Göz seğirmesi gibi basit tıbbi rahatsızlıklara yol açsa bile bu sorunlar geçici olup kalıcı bir sağlık sorunu tespit edilememiştir. İnsanların son dönemde en çok güvendiği estetik operasyonların başında gelen Botoks binlerce kişinin tercihi haline gelmiştir. Botoks derinin kas ile ilişkisini keserek kırışıklığı ortadan kaldıran bir yapıya sahiptir. Bu neden ile insanların sık tercih ettiği bir yöntemdir.

 Fakat kullanılan maddenin kaliteli olması çok önemlidir. Piyasada birçok sahte ürün dolaşmaktadır. Bu ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bunun önüne geçmek için bilinen ve kaliteli yerlerde Botoks işleminin yaptırılması daha sağlıklı olacaktır. Botoks yaptırmadan önce iyice araştırmalı ve işin uzmanı olan kişilerin tercih edilmesi en doğru seçenek olacaktır.

Kaynak: http://www.mddermatoloji.com/cilt-genclestirme/botoks/