Bu işlemler yaşlanmaya bağlı olarak cilt üzerinde beliren bazı problemlerin çözümünde etkilidir.

Botoks Nedir Kullanım Alanları Nelerdir?

Botox, protein temelli bir bakteriden üretilen toksindir. Üretimler laboratuvar ortamlarında gerçekleştirilir. Botoks, enjeksiyonlar ile yapılır. Uygulama alanları önceden kremler ile uyuşturulur.

Botoxun Kullanım Alanları Nelerdir?

Botox,

- Kırışıklık
- Çizgi
- Kas ağrıları
- Migren
- Aşırı terleme gibi problemrin çözümü için kullanılır.

Botox Nasıl Etki Eder?

Botoks, deri altında deri ile sorunlu sinirlerin iletişimini aksatır. Bu şekilde gevşeme sağlar ve estetik sonuçlar görülür.

Botoks Kalıcı Bir Çözüm müdür?

Botox 6 ay için kalıcıdır. Etkisi kaybolan botoks uygulaması tekrar yapılabilir.

Cilt Dolgusu Nedir Kullanım Alanları Nelerdir?

Cilt dolguları, hyaluronik asit içerikli özel maddelerdir. Deri altında deri altı hücreleri tarafından emilene kadar doldurma etkisi ile estetik görünüm sağlarlar.

Cilt dolgusu,

- Kırışıklık

- Çizgi
- Orantısızlık gibi problemleri çözümler. Buna ek oalrak dolgu daha dolgun ve belirgin hale getirilmek istenen bölgelere uygulandığında dolgunlaştırma ve ön plana çıakrtma görevi görür.

Yüz Dolgusu Nedir?

Yüz dolgusu, yüz bölgesinde yapılan dolgudur. Yüz dolgusu ile, elmacıklar, yanaklar orantılanır. Çene hattı kontürlenir, çene ucu desteklenir, kaşların altı doldurulur ve ön plana çıkartılır. Yüz bölgesinde estetik görünüm sağlamak için yapılan dolgu işlemi ile nazı kazalar sonucu orantısını kaybetmiş noktalar da revize edilir.

Dudak Dolgusu Nedir?

Dudak dolgusu, dudaklar içine yapılan dolgu işlemidir. Bu işlemde dudaklar doldurulur ve iki dudak arasında orantı sağlanır ya da üst dudağının alt dudağından/ alt dudağının üst dudağından daha hacimli durmasını isteyen hastalarda bu talepler geröekleştirilir. Buna ek olarak dudakların çevresine kontür yapılabilir.

Cilt Dolguları Kalıcı Çözüm Sağlar mı?

Cilt dolguları, kalıcı çözümler sağlamaz. En fazla 5 – 6 ay kalıcılığı olan dolgular etkisi kaybolunca yeniden yaptırılabilir.

Dolgu Acı Verir mi?

Yüz dolgusu ve dudak dolgusu uygulamalarından önce lokal anestezi kremleri uygulanır. Bu nedenle acı hissedilmez.

Botoks ve Dolgu Aynı Gün İçinde Yapılabilir mi?

Elbette. Böylece daha etkili sonuçlar elde edilir. Hem de her iki tedavininde etkisi orantılı şekilde devam eder.

Botox ve Dolgu Başka Tedaviler ile Kombin Edilebilir mi?

Evet. Özellikle de ameliyatsız yüz germe işlemleri ile kombin edilebilir. Bu şekilde çok daha uzun süre kalıcılık sağlanır. Kombin edilebilecek tedaviler,

- Yüksek fokuslu ultrason
- İple yüz germe tedavileri olabilir.

Botoks ve Dolgu Fiyatları Nedir?

Botox ve dolgu fiyatları, uygulama alanındaki problem derinliğine göre ve tercih edilen markalara göre değişmektedir. Bu nedenle öncelikle doktor tarafından cilt muayenesi yapılarak cildinizdeki problemler tespit edilmelidir. Detaylı bilgi ve botox fiyatları, dolgu fiyatları için kliniğimizi ziyaret edebilirsiniz.

Bilgi için teşekkürler :

Dr. Oğuz Uçar