İngiliz öğrenciler geliştirdikleri prezervatifle bir ilke imza attılar. Yaşları 13-14 arasında değişen 3 öğrenci, hastalığı tespit eden ve renk değiştiren prezervatif icat etti. Bu prezervatif frengi ve bel soğukluğu gibi hastalıkları tespit ediyor ve bu durumda renk değiştiriyor. Bu kondomu icat eden öğrencilere ise TeenTech genç mucitler ödülü verildi. Ödül alan genç mucitler, Buckingham Sarayı’na gidip Kraliçe ile görüşme şansı da yakaladı.

İngiltere'nin Sussex kentindeki Isaac Newton Akademisi’nde okuyan ve yaşları 13 ile 14 arasında değişen 3 öğrenci, cinsel ilişkiyle bulaşan hastalıkları tespit eden bir prezervatif geliştirdi.

‘S.T.EYE’ isimli kondom, frengi ve belsoğukluğu hastalığına neden olan bakterilerle temas halinde renk değiştiriyor. Daanyaal Ali (14), Muaz Nawaz (13) ve Chirag Shah (14) isimli öğrenciler bu icatları ile TeenTech genç mucitler ödülünü aldı.

Öğrenciler yaptıkları açıklamada, “Cinsel yolla bulaşan hastalıkları tespit etmenin kolay bir yolunu düşünüyorduk. Artık ağrılı sancılı testlere gerek kalmayacak” dedi.

Genç mucitler, TeenTech öldülünü almayı başardıkları için Buckingham Sarayı’na gidip Kraliçe ile de bir araya gelecek.