Burun Estetiği Ameliyatı Nedir?

Burnun olumsuz görülen ya da hasta tarafından istenmeyen şeklinin uzman cerrah tarafından yeni baştan biçimlendirilmesi işlemine burun estetiği ameliyatı adı verilmektedir.

Burun estetiği ameliyatı tıp literatüründe rhinoplasty (rinoplasti) olarak isimlendirilmektedir. Burun estetiği ameliyatları Dünyada en sık yapılan ve hastalar tarafından en fazla tercih edilen estetik ameliyat türleri arasında oldukça önemli bir konumda yer alır.

Bakınız : Burun estetiği istanbul

Burun estetiği ameliyatları ile yapılan işlemlerin ön plana çıkanları şu şekilde sıralanabilir;

  • Burun küçültme

  • Burun ucu kaldırma

  • Burun kemiğinin alınması ya da törpülenmesi

  • Burun büyütme

Burun Estetiği Ameliyatları Hangi Tekniklerle Yapılır ?

Burun estetiği ameliyatlarında hastanın yüzündeki anatomik yapı, hastanın kafatasının biçimi, hastanın göz anatomisi, kulak anatomisi, hastanın dudaklarının yapısı ve biçimi, hastanın kaşlarının şekli ve hastanın yüzündeki diğer bütün unsurlara bakılarak detaylı bir analiz yapılmalı ve uygulanacak olan burun estetiği ameliyatı bu analizlerden elde edilecek veriler ışığında hastanın genel anatomisine uygun olarak, olabilecek en doğal burun şeklinin verilmesi amacıyla yapılmalıdır.

Burun estetiği ameliyatları açık rinoplasti ve kapalı rinoplasti olarak 2 farklı teknik kullanılarak yapılmaktadır.

Açık Rinoplasti Ameliyatı

Açık teknikle yapılan burun estetiği ameliyatında hastanın burnunun deliklerinin arasında yer alan kolumella isimli dokunun üzerinde kesi yapılarak burunun yapısına ulaşılmakta ve ameliyat gerçekleştirilmektedir.

Açık burun estetiği ameliyatlarında plastik cerrah operasyon esnasında hastanın burnuyla alakalı her detaya net ve açık bir biçimde hakim durumdadır. Bu teknikte burun üstünde uygulanan her işlem cerrah tarafından birebir şekilde izlenebilmektedir. Ancak bununla beraber açık rinoplasti ameliyatlarında burnun dokusu cerrahi kesi işlemine uğradığından burun sırtı olarak nitelendirilen burundaki bağlantı noktasına ait dokular zarar görebilmektedir. Açık teknikle uygulanan rinoplasti ameliyatlarında hastanın ameliyat sonrasındaki iyileşme ve toparlanma süreci kapalı teknikle yapılan rinoplasti ameliyatlarına göre daha uzun ve zahmetli bir şekilde geçmektedir.

Kapalı Rinoplasti Ameliyatı

Kapalı burun estetiği ameliyatında estetik operasyona ilişkin yapılması gereken bütün kesiler hastanın burnunun içerisinde yapılmaktadır. Kapalı teknikle uygulanmış burun estetiği ameliyatı olmuş bir kişinin burnuna dışarıdan bakıldığı zaman kişinin cildi üzerinde fark edilebilecek bir kesi ve ameliyat izi tespit edilemez.

Kapalı teknikle yapılan rinoplasti ameliyatlarında ameliyat sonrasında hastanın iyileşme süreci açık tekniğe göre çok daha hızlı ve kolay gerçekleşmektedir.

Burun Ameliyatı Fiyatları Nasıldır?

Rinoplasti ameliyatı fiyatları pek çok değişkene bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Burada kişiye hangi ameliyat tekniğinin uygulanacağı, ameliyatın lokal anestezi mi yoksa genel anestezi altında mı yapılacağı, kişini sahip olduğu burun, burun kıkırdağı ve burun kemiğinin yapısı gibi pek çok unsur ameliyat fiyatını doğrudan etkilemektedir.

Burun estetiği ameliyatı ve fiyatları hakkında daha detaylı bilgi almak için plastik cerrahınıza başvurunuz.

Bilgi için teşekkürler : Dr. Arda Katırcıoğlu