Solunum yollarının başlangıç yeri olması nedeniyle de ayrı bir önemi vardır. Bu yüzden estetik alanının en zor işlemlerinden biridir. Burun estetiğinin amacı; burun şeklini düzeltmektir. Burun şekil bozuklukları, burun büyüklüğü ya da küçüklüğü, kemerli bir yapıya sahip olması, burun ucunun düzeltilmesi, eğriliklerin düzeltilmesi, çukurluk ya da kamburluk gibi problemlerin düzeltilmesini kapsamaktadır. Nefes almayı etkileyecek olan burun eti büyümesi, burun eğriliği gibi durumlarında düzeltmektedir.

Herkesin yüz şekli, burun yapısı, kemik ve kıkırdak yapısı, yumuşak dokular ve deri farklı olduğu için estetik işlemi yapılırken dikkatli olunması ve doğal bir burun şekli verilmesi gereklidir. Burun estetiği, kişinin yüz ifadesini, yüz yapısını ve bakışlarını değiştirebileceğinden doğal bir şekilde yapılmasına dikkat edilmelidir.

Burun Estetiği İstanbul

Burun estetiğinin yapılması için belirli bir yaş sınırı vardır. Genelde bu yaşlar 18 yaşını bulmaktadır. Nedeni ise 18 yaşına kadar kişiler gelişimini tamamlarlar. Gelişimi tamamlanmayan kişilerde burun estetiğinin yapılması mümkün değildir. 18 yaşına kadar gelişimini tamamlamış, burun şekil bozukluğu olan kişiler estetiğe uygundur yapıdadır. Tam olarak kişiliği oturmamış, beklentileri aşırı yüksek olan kişilerinde estetik işlemlerine uygun kişiler değildirler.

Burun estetiği yapılmadan önce, hastanın doktor tarafından kontrol edilmesi ve yapılacak işlemlerin, burun şeklinin belirlenmesi sağlanmalıdır. Burun şekli yapılırken, yüz şeklini bozmayarak, yüz ile uyumlu burun yapılmalıdır. Kadınlara işlem yapılırken daha ince ve zarif olmasına dikkat edilirken, erkeklerde daha erkeksi bir burun şekli olmasına dikkat edilmelidir.

Burun estetiği genel anestezi uygulanarak yapılmaktadır. Burun estetiğinde 2 yöntem vardır. Açık yöntem ve kapalı yöntem. Açık teknikte; burun ucundan bir kesi açılır ve burun derisi kaldırılır. Belirlenen işlemler yapıldıktan sonra burun derisi tekrar burun üzerine kapatılır. Burun derisinde fazlalık olabilirse alınır. Daha sonra açılan kesi'den ufak bir dikişle işlem bitirilir. Yapılan işlemin tam olarak görünmesi için bir kaç saatin geçmesi gerekir. İz kalabilir. Fakat bu iz zamanla görünmez hale gelir. Kapalı teknikte ise burun deliklerinin bir kaç milim içerisinden kesiler açılır. Bu kesiler'den belirlenen işlemler yapıldıktan sonra tüm uygulama biter. Herhangi bir iz kalma durumu yoktur. Yapılan işlem ameliyattan hemen sonra görülebilir. Tüm işlemler bittikten sonra burun üzerine kalıp yerleştirilir. Bu kalıp buruna zarar gelmemesi ve burun şeklinin tam oturması için yerleştirilir. 1 hafta sonra burun üzerinden bu kalıp çıkartılır. Ağrı, morluk ve şişlik olabilir. Ağrılar doktorun verdiği ağrı kesiler ile geçebilirken, morluk 2 hafta sonra geçmektedir. Şişlik ise bir kaç haftayı bulabilir. Burun şeklinin tam olarak oturması için ise 6 ay ile 1 yıl geçmesi gerekmektedir. Fakat bu zaman içerisinde burun eski şeklinde değil, yeni şeklinde ve doğal durmaktadır.  

Detaylı Bilgi İçin :

İstanbul Estetik Cerrahi