Burun estetiği kişinin burun şeklini değiştirilirken, burun da oluşmuş sorunları da düzeltmektedir. Burunun kemerli ve kemikli olması, burun ucu düşüklüğü, burunda çukurluklar olması, burunun büyük ya da küçük olması estetik işlemlerle düzeltilebilirken, burun eti büyümesi, burun eğriliği gibi nefes almayı güçleştirebilecek durumları da düzeltmektedir.

Burun estetiği yapılırken, doğal bir burun şekli amaçlanmalıdır. Herkesin burun dokuları farklı olduğu için burun şekilleri de farklı olur ve doğal bir yapıya sahip olurlar. Abartılmış, yapay ve birbirlerine benzeyen burun şekilleri, kişileri memnun etmez aksine daha kötü hale getirebilir.

Burun estetiği yapan uzman kişilerin, bu konulara dikkat etmesi ve gerekli önemi vermesi gereklidir.

Bakınız : Yüz Estetiği

Burun estetiği, vücut gelişimini tamamladıktan sonra yapılmaya başlanır. Bu ortalama olarak 18 yaşını bulmaktadır. Daha öncesi burun estetiği yapılmaz. Nedeni ise gelişmeyen ve gelişmekte olan kemik ve kıkırdak dokuları değişeceğinden olumlu sonuçlar almak çok zordur. Burun estetiği yaptıran kişilerin beklentileri oldukça yüksektir. Beklentiler yüksek olmamalı gerçekçi düşünülmelidir. Burun estetiği 2 teknik kullanılarak yapılmaktadır. İlk yöntem açık tekniktir. Açık teknikte ; burun ucundan kesik açılır. Bu kesi'den burun derisi kemik üzerinden kaldırılarak işlemler yapılır. Daha sonra deri tekrar yerleştirilerek açılan kesi'den dikilir. Dikiş izi kalabilir fakat daha sonra belli olmaz. Yapılan işlemlerin görülebilmesi için derinin tekrar oturması beklendikten sonra görülebilir. Diğer yöntem ise, kapalı tekniktir. Kapalı teknikte; burun deliğinin bir kaç milim içerisinden ufak bir kesi açılır. Bu kesi'den bütün işlemler yapılır. Herhangi bir kalma durumu olmaz. Yapılan işlemler hemen görülebilir. Burun estetiği yapılırken genel anestezi tercih edilmektedir. Yapılan işlemin farklılığına göre uygulama süresi de değişmektedir. Ortalama olarak 2 saat ya da daha fazla sürmektedir. İşlem bittikten sonra burun üzerine kalıp yerleştirilir. Bu kalıp burun şeklinin tam oturmasını sağlamak amacıyla yapılır. 1 hafta sonra kalıp çıkartılır ve işlemi yapan uzman kişi tarafından gerekli kontroller yapılır. Burun da herhangi bir sorun varsa düzeltilir. Hasta takibi burun yapısı tam oturana kadar yapılmalıdır. Burun yapısı ise 6 ay ile 1 yıl arasında değişmektedir.  

Devamını Oku : estetikhaber.com.tr