Burcu Şahin-Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ufuk Bilkay bu yöntemlerden biri olan mikro motor tekniği ile yapılan ameliyatta burun kemiği kırma oranının yüzde 40 oranında azaldığını söyledi.

Morarma ve şişlik olmuyor

Türkiye'de yeni yeni uygulanmaya başlanan mikro motor ameliyat tekniği hakkında Sağlık Muhabirleri Derneği (SMD) Ege Temsilciliği üyelerine bilgi veren Bilkay, bu teknikle gerçekleştirilen operasyonlarda hastaların ameliyat sonrası yaşadıkları, şişlik, morluk gibi şikayetlerin en aza indiğini söyledi. Mikro motor tekniği ile gerçekleştirdiğimiz burun sırtı şekillendirme operasyonlarında pürüzsüz bir burun sırtı elde ettiklerini anlatan Bilkay, "Ameliyat sırasında burun sırtı için kullanılan kamuflaj kıkırdak greft oranı yüzde 90 oranında azalıyor. Operasyon sırasında kemik kırma ihtimali ise yüzde 40 oranında azalıyor. Kemikleri kırmadan sadece mikro motor tekniği ile burun sırtını şekillendiriyoruz. Burun sırtı şekillendirme ameliyatlarında morarma, şişlik, burun kemiklerinin kırılması hastalara en çok rahatsızlık veren şikayetlerin başında gelir. Yeni yöntem sayesinde burun bölgesinin morarmamasını veya çok az morarmasını, şişliğin ise olmamasını sağlıyoruz. Bu yöntem ile burun kemeri yüksek olan kişilerin kemerini düzleştirebiliyor, burun kemiği sırtını da isteğe göre kavisli ve pürüzsüz yapabiliyoruz" diye konuştu.

Operasyon sonrası deri sertleşmesi olmuyor

Diğer yenilik hakkında bilgi veren Prof. Dr. Bilkay, şunları söyledi: Burun ameliyatlarını yaparken burun sırtı derisini, kıkırdak ve kemik zarlarının altından tamamen kaldırıyoruz. Bu yöntem ile kanama, morluk ve şişliğin en az şekilde olmasını sağlıyoruz. Ameliyat sonrası deri sertleşmesi, burun ucu sertleşmesi ve sivilce gibi yan etkiler oluşmuyor.