Dünyanın en büyük çikolata üreticisi, İsviçre kökenli firma Barry Callebaut tarafından ortaya atılan bir iddiayı değerlendiren ADDG, ilk kez kakao tozu ve siyah çikolatanın kan akışını düzenleyebileceğine dair bir sonuca vardı. Açıklamaya göre günde 10 gram siyah çikolata ya da onun karşılığı ölçüsünde kakao yemek, kan akışına yardımcı oluyor. Eğer Avrupa Komisyonu bu kararı onarsa, Barry Callebaut'a ait çikolata markalarının paketlerinde, bu konuyla ilgili bir tanıtım mesajı yeralmasına da izin verilmiş olacak.

 
TEK ŞART: FLAVANOLLÜ OLACAK


Barry Callebaut'un iddiasının AGGD tarafından doğrulanmasında, flavanol denilen maddenin etkisi var. Zira birçok firmanın çikolata imalat süreci, bu maddenin etkisinin, daha ürün markete ulaşmadan ortadan kalkmasına neden oluyor. Barry Callebaut'sa, kan akışının kolaylaşmasına yardımcı olan flavanolü ürünün içerisinde koruyabildiğini iddia ediyor.

Birçoğu uluslararası kurumlarca onaylanmasa da, son yıllarda, çikolatanın sağlığa yararlı olduğu iddiasıyla ortaya çıkan çok sayıda araştırma bulunuyor. Bunlardan bazıları, çikolatanın, kalp krizi riskini bile azaltabileceğini öngörüyor.