Cinsel soğukluğun en önemli sebepleri olarak; erkeklik hormonlarındaki azalma, Tiroid Hastalıkları, Böbreküstü bezlerinin çeşitli sorunları, Koroner damarlarda yetmezlik, Kalp krizi geçirmiş olanlarda, Sara (epilepsi), Beyin kanaması geçirenler, Şeker hastalığı, Alkolizm, Yaşlanma, Depresyon ilaçları, tansiyon ilaçları, Kortizon içerikli olarak bilinen ilaç türleri bu tür cinsel sorunlarınızın da tetikçisi olabilmektedir. Bunlardan en az hasar ile birlikte kurtulabilmek için destek almanız gerekebilmektedir.

Psikolojik etkileri arasında da evlilikte sık sık oluşan sorunlar, bedensel kaygılar, geçmişte ki taciz, cinsel istismar olayları, uzun süreli ilişki sürdürememesi, doğum korkusu, eşe olan ilginin büyük oranda kayıp olmasını sağlayabilmektedir.

Eşlerin aralarından ilişki kuramamalarının en büyük etkisi olan bu soğukluklar kişiler de çeşitli mastürbasyon ve erotik film izleme gibi bozukluklara neden olabilir. Erkeklerin soğuklukları eşinin vajinal korkusu veya tiksintisi ile olurken kadınlarında penis korkusu ile birlikte de olabilmektedir. Ayrıca evlik dışı ilişkilerinde temelini bu tür sorunlar oluşturabilmektedir. Viagra ürünü ile erkekler bu sorundan uzaklaşabilirler. her erkeğin belli dönemlerde kurtarıcısı olmuştur. Çin topu sakızı da aktararda favori olan ürünler arasında yer alır.

Eşler arasında gelişebilecek birçok nedenler ile oluşan cinsel soğukluk ilişkileri temelinden sarsabilmektedir. Cinsel soğukluk bedensel veya psikolojik olarak gerçekleşebilmektedir. Eşlerin birbirleri arasında istek ve arzu da bunu etkileyebilmektedir. Cinsel soğukluk yaşayan bireylerde cinsel istek ve ilgi sürekli olarak azalarak bireyler arasında büyük bir düşmanlık ve tiksinti oluşturabilmektedir. Sürekli veya belli bir dönem içerisinde gerçekleşebilecek olan bu cinsel sorun eşlerin ilişkilerinde ki zayıflıklar ile değerlendirilebilirdir.