Davranış bozukluğu halk arasında kişilik bozukluğu olarak bilinse de bir birine yakın alam farklı kavramlar da olan psikoloji vakalardır. Davranış bozuklukları, geniş bir kavram olup kontrolsüz davranışlar yelpazesini içerisin de barındıran, psikolojik yıpranma sonucu ortaya çıkmaktadır.

Davranış bozuklukları nedir diye klasik bir soru ile karşılaşırsanız bunun cevabı oldukça uzun olmasına rağmen verilecek cevap aslında çokta kısadır. Genel olarak, karşımızdaki kişilerin en temel haklarının ve genel olarak toplumsal normların ihlal edildiği davranışlardır. Bu tip davranışlar, çoğunlukla, kanunlar önünde de suç olarak adlandırılabilecek, kişisel haklara saldırı niteliğinde olan hareketlerdir.

Davranış bozuklukları olanların kötü bir çocukluk geçirdikleri kesin olarak ortaya çıkan bir kanıdır. Kişilik bozukluğu bulunanlardan ancak beşte biri psikiyatrik destek ve tedavi istemektedir. Davranış bozuklukları tedavisi olmak, davranış bozuklukları olan kişiler için İnsanlar içerisinden soyutlanma, kendilerince hastalıkları olmamasına rağmen, İnsanların kendilerini hastalıklı olarak görecekleri kanısına varmalarına neden olmaktadır. İnsanlar gözünde deli gibi yargılanmak bu hastalığa sahip kişilerin kabul edemeyeceği bir ön yargıdır.

Davranış Bozuklukları yetişkinler de ve çocuklar da görülebilen belirli bir yaş aralığı olmayan psikoloji bir vakadır. Günlük hayat da hastalığının farkında olmadan kişisel bozuklukları ile İnsanları rahatsız eden davranışlar sergileyen kişilere rast gelmek mümkündür. Yetişkinlerde davranış bozuklukları yalan söylemesi ile baş göstermektedir. Davranışları bozuklukları yaptıkları hareketler itibariyle de saldırganlık ve şiddet, mala zarar verme ve çalma işlemleriyle de ön plana çıkmaktadır. Davranış bozuklukları bulunan yetişkinler de yapılan davranıştan pişmanlık duymak yoktur ve her konuda aşırılık söz konusudur. Kişi yaptığı davranışların vahameti karşısında hissiz ve vurdum duymaz bir tutum sergileyerek insanların korkmasına neden olabilmektedir.

Çocuklarda davranış bozuklukları sürekli hırçınlık, sinirlilik, geçimsizlik, kavgacılık, okuldan kaçma, çalma, yangın çıkarma, sürekli başkaldırma ve kuralları çiğneme gibi belirtiler ile görülmektedir. Davranış bozuklukları, çocuğun çeşitli ruhsal ve bedensel nedenlere bağlı olarak, iç çatışmalarını davranışa aktarması sonucu ortaya çıkar. Davranış bozuklukları nelerdir denildiği zaman fikir sahibi olmanız hastalığı erken teşhis etmek için ideal bir hamledir. Davranış bozuklukları olan çocuklar çoğu kez arkadaşlarını ele verip, kendi suçları nedeniyle başkalarını suçlarlar buda toplumda kabul edilmesi mümkün olmayan bir karakteristik tavırdır.

Davranış bozuklukları tedavisi kişilerin hastalıklarını kabul etmesi ile başlanabilecek, yapılan davranışların kötü olduğunu kabul ederek daha iyi bir insan olma isteği ile girilecek süreç ile devam edecek bir tedavi süreci vardır. Tedavi tamamen psikolojik yıpranmaları ortadan kaldırmayla profesyonel kişiler tarafından bu sürecin en iyi yönetilmesi ile başarılı olunabilir. Profesyonel kişileri seçerken eğitim durumlarının geçerlilikleri, çözdükleri vaka sayısı ve Psikiyatri merkezlerinin sunduğu şartlara dikkat etmeniz gerekmektedir. İstanbul ve Ankara'da merkezi olan Madalyon Klinik tüm bu şartlara uygun olarak farklı seçenekler de profesyonel bir kadro ile hastaların süreçten en iyi şekilde kurtulmalarına yardımcı olmaktadır.


Madalyon Psikiyatri Merkezi Erkek ve Kadın uzmanları ile çocuklar ve yetişkinler için ayrı ayrı uzmanlaşmış kadrosu ile davranış bozuklukları hastalığı için profesyonel bir tedavi uygulayarak hızlı ve kaliteli bir süreç yönetimi yaparak kalıcı sonuçlar alınmasını sağlamaktadır.