Estetik diş hekimliği, özellikle gülüş tasarımı alanında hizmet veren, diş hekimliğindeki bir uzmanlık alanıdır. Herkes, mükemmel ve etkileyici bir gülümsemesinin olmasını ister. Günümüzde estetik diş hekimliği alanında yaşanan teknolojik ilerlemeler, gülüş estetiği alanında da afsdent.com gelişme sağlamıştır. Pek çok kişi diş estetiği konusunda zaman ve bütçe ayırmaktadır.

Estetik diş nedir kimlere yapılır?

Dişlerinin görüntüsünden memnun olmayan kişiler, estetik diş hekimi ile birlikte bir tedavi planlayarak istenilen diş görüntüsüne kavuşabilirler. Estetik diş hekimliği kapsamında yapılan bazı uygulamalar şöyledir;

  • Diş beyazlatma (bleaching): Diş beyazlatma, kahve, sigara gibi alışkanlıklar nedeniyle renk değişimine uğramış dişlerin beyazlatılması işlemidir. İki tipte beyazlatma işlemi vardır. Birincisi ev tipi beyazlatmadır. Kişi satın aldığı beyazlaştırıcı kitleri kullanarak kendi dişlerini evde de beyazlatabilir. Diğeri ise ofis tipi diş beyazlatma sistemidir. Bu sistemde, özellikle diş etlerinin beyazlatma için kullanılan materyalden korunması hekim kontrolünde sağlanır. Evde yapılan işleme göre risksizdir. Dişe sürülen bir jel, lazer ışınları ile aktive edilir ve dişlerin beyazlaması sağlanır. Bu işlemin kalıcı olması için sigara ve kahve tüketimi azaltılmalıdır. Kişi eğer, kahve ve sigara tüketimine devam ediyorsa 6 ayda bir işlemi tekrarlamak gerekebilir.

  • İmplant tedavisi: Diş diziliminde boşluklar var ise vidalı sistem ve yapay diş kökü olan implant ile tedavi edilebilir. Böylece doğal dişlerden farksız bir diş görüntüsü ve fonksiyonu elde edilmiş olur. Estetik diş hekimliği kapsamında implant uygulaması sıklıkla yapılır.

  • Dişe lamina uygulaması: Bu uygulama daha çok ön dişlerde yapılır. Dişler arasında ayrıklık olması, diş diziliminin istenilen şekilde olmaması, dişler üzerinde lekelerin olması nedeniyle genellikle estetik amaçlı olarak uygulanır. Diş yüzeyi oldukça küçük miktarda tıraşlanır. Ardından lamine diş ince bir tabaka halinde diş yüzeyine yapıştırılır. Bu işlemde kullanılan yapıştırıcılar oldukça güçlüdür ve kendiliğinden çıkmazlar. Ancak tırnak yeme ve kabuklu yemişleri dişi ile kırma alışkanlığı olan kişilerin bu alışkanlıklarından vazgeçmeleri önerilir.

  • Ortodonti tedavisi: Ortodonti, diş diziliminde olan çapraşıklık ve ayrıklıkları düzeltmekle ilgilenir. En bilinen ortodonti tedavisi diş teli uygulamasıdır. Diş teli genellikle çocuklara takılır, ancak yetişkinlere de takılarak diş diziliminin düzenlenmesi sağlanabilir. Ortodonti tedavisi hem estetik diş hekimliği hem de diş sağlığı açısından önemli ve atlanmaması gereken bir tedavidir.

Gülüş tasarımı nedir? Nasıl yapılır?

Her yüzün kendine özgü bir karakteristiği vardır. Dişlerin, dudakların konumu ve duruşu bu karakteristiği ortaya çıkartır. Kişi gülümsediğinde kendine özgü bir şekilde gülümser. Bunun sağlanması için kişiye özel stüdyo çekimleri yapılır ve dijital görüntüler bilgisayar ortamına aktarılarak gülüş tasarımı yapılır. Fotoğraflar üzerinde yapılan estetik ile tasarlanan gülüş hastaya sunulur. Daha sonra prova amaçlı olarak bir kalıp yapılarak hastanın ağzına takılır ve fotoğraf çekimleri tekrarlanır. Gülüşünü tasarlatmak isteyen kişi böylece, işlem yapılmadan önce, işlem sonrası nasıl bir görüntüye kavuşacağını görmüş olur. Daha sonra, diş hekimi istenilen gülüşe ulaşıncaya dek hangi aşamaların olması gerektiğini anlatır ve hastanın da onayına istinaden işlemler başlatılır.

Estetik diş hekimliği alanında da hizmet vermekte olan Özel AFS Dent Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği, son teknoloji cihazlarla, çağın gerekliliklerine uygun olarak diş tedavilerini Dr. Dt. Sadık Gençoğlan gerçekleştirmektedir. Hem yurt içi hem de yurt dışından pek çok hastanın diş tedavisini başarılı bir şekilde gerçekleştiren AFS Dent, yapılan işlemlerin uzun ömürlü olması ve hasta memnuniyetini ön planda tutmaktadır.