Domuz gribi yeniden hortladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, domuz gribi nedeniyle 30 vatandaşın hayatını kaybettiğini söyledi. Konuyla ilgili 6 gün önce de Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş açıklama yapmış ve 11 vatandaşın domuz gribi nedeniyle hayatını kaybettiğini söylemişti. 6 gün ara ile yapılan açıklamalar kafa karıştırırken, kayıp sayısındaki 19 kişilik artış ise panik yarattı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, domuz gribi ve grip salgına ilişkin açıklamalarda bulundu. Müezzinoğlu, grip salgınında bugüne kadar 30'u domuz gribinden olmak üzere 39 kişinin grip dolayısıyla hayatını kaybettiğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu bugüne kadar 366 H1N1 virüsü vakası tespit edildiğini vurgulayarak, 39 kişinin grip salgınında öldüğünü belirtti. Müezzinoğlu, şöyle dedi:

"Kaybettiğimiz vakalardan 5 tanesi B virüsü 4 tanesi H3N2 ve 30 tanesi de H1N1 teşhisiyle. Bu vakalar sadece grip enfeksiyonu nedeniyle kaybedilmiş vakalar değil. Bir kısmında kronik akciğer yetmezliği, kronik karaciğer yetmezliği gibi sorunlar var ve bunların üzerine ilave gribal vakalarla bugün itibariyle 39 kişi hayatını kaybettik."