Dolgu uygulaması ile kırışıklıklar düzeltilebilir, burun ile yanak arasındaki çizgi doldurulur, derin çizgiler, derin yara izleri giderilebilir, dudaklar kalınlaştırılabilir, göz altı çukurları giderilir, çene yapısı düzeltilebilir, elmacık kemiğine dolgunluk kazandırılabilir ve uygulama sonrasında ciltteki gelişmeler doğrudan gözlemlenebilir. Çok ince iğneler yardımıyla uygulanır, enjekte edilen madde az dozlarda, az miktarlarda uygulanır.


Uygulamada kullanılan madde kallajen veya hyaluronik asittir. Hyaluronik asit Amerikan ilaç araştırma dairesi (FDA) tarafından onaylanmış ve tüm dünyada yaygın olarak kullanılmaktadır. Hyaluronik asitlerlerin vücudumuzda birçok görevi vardır; vücudun kollajen yıkımını önler, hücrelerin bölünmesine yardımcı olur, cildi dış etkenlerden korur ve cildin nem miktarını dengede tutar.  Bu maddeler cildin daha dolgun görünmesini sağlayarak kırışıklıkları yok eder ve daha güzel gençleşmiş bir cilde sahip olmanızı sağlar, dolgu estetiği sayesinde ciltteki yorgun ifade yok edilir ve canlı pürüzsüz bir görünüm elde edilir. Uygulamada kullanılan hyaluronik asit natürel bir bileşen olup her canlıda deriye dolgunluk ve hacim veren bir maddedir. Hyaluronik asitin diğer maddelerden tek farkı alerjik reaksiyon göstermemesidir. Bu sebeple bu madde estetik amaçlı dudak dolgusu ve yüz dolgusu uygulamalarında sıklıkla kullanılır.

Naturel maddeler ile cildin uyuşması sağlanarak cilt altına dolgu maddesi enjekte edilir ve doldurulur. Uygulama çok kısa süre içerisinde tamamlanır ve dolgu maddesinin kalitesi ve hekiminizin başarı oranına göre ciltte geçerlilik süresi 8-12 ay arasında değişlik göstermektedir. Bu sebeple dolgu yaptıracağınız hekimin seçiminde özenli davranmalısınız. Son zamanlarda hekim olmayan kişilerin bile bu uygulamayı yaptıkları gözlemlenmiştir, dikkat etmelisiniz.

Dolgu işleminin sonunda ciltte geçici kızarıklıklar yada morluklar görülebilir. Morlukların oluşması daha çok ileriki yaşlardaki insanlarda görülmektedir, damarların zayıf olması nedeni ile. Fakat bu yan etkilerin tümü geçicidir ve kısa süre içerisinde düzelecektir. Uygulama sonrasında işlem bittikten sonra herhangi bir özel bakıma gerek yoktur.  Dolgu işlemi mutlaka bir dermatolog tarafından yapılması gereken işlemdir. Kullanılan dolgu maddesinin kalitesiz oluşu sizi kötü sonuçlara götürecektir, bu nedenle uygulamayı yaptıracağınız kurum ve hekim çok önemlidir. Dolgu uygulamaları ile cildinizdeki kırışıklık, çene yapısı düzeltme, göz altı çukurları, yara izleri, derin çizgiler gibi birçok problemden kurtulacağınız gibi aynı zamanda dudaklarınıza dolgun bir görünüm de kazandırabilirsiniz.

Detaylı Bilgi : www.botokscayyolu.com