Düz tabanlık mutlaka daha önce duymuş olabileceğiniz bir rahatsızlık. Düz tabanlık nedir diye soracak olursanız, açıklayalım. Ayağın anatomik yapısı, bir yaylanma hareketi yaparak rahatça yürümenizi ve üzerine uygulanan kuvvetin dağılmasını sağlar. Ayağın iç kısmındaki kavis, bu yaylanmanın sebebidir. Bu yapıyı destekleyen yapılar mevcuttur. Bunların en önemlisi, tibialis posterior kasıdır. Bu kasın çalışmaması durumunda, düz tabanlık adı verilen hastalık meydana gelir. Genetik faktörler, romatizmal hastalıklar sonucu bu kasın zarar görmesi, diyabet hastalığında bu kasın niteliğinin bozulması, sürekli olarak düz ayakkabı kullanılması ve fazla kilo, düz tabanlığın en önemli sebeplerindendir.

Hastalığın gelişimi ile beraber iç kavisin çökmesi, yürüme mesafesinin azalması, erken yorulma, bacak ve diz ağrısı gibi belirtileri vardır. Hastada ayrıca, ayaklarda yaylanma bozulunca, içe basma görülür. Ayak orta bölümü içe yatarken, topuk dışarı doğru döner. Bununla beraber, hastada bel ve diz ağrıları ortaya çıkar, parmaklarda çeşitli deformiteler yaşanır.

Düz tabanlık tedavisi var mı, diye soruyorsanız, öncelikle hastaya kişiye özel tabanlık tavsiye edilir. Tabanlık, kullanıldığı süre boyunca şikayetleri dindirir, ancak bu cihazlar deformitenin düzelmesini sağlamaz. Düz tabanlık testi ile, hastalığın boyutu öğrenilir. Tabanlık kullanılmasına rağmen hastalık ve deformite ilerlemekteyse, cerrahi müdahale önerilir. Hastanın yaşına, kilosuna ve rahatsızlığın boyutuna bağlı olarak ameliyata karar verilir. Çoğunlukla, ameliyattan sonra altı aylık bir iyileşme süreci gözlemlenir.

Düz tabanlık kaynaklı şikayetleriniz varsa, Fulya Ayak Cerrahisi Mekezi’ni ziyaret etmenizi öneririz. Merkezde teşhis ve düz tabanlık testi yapılmakta, eğer gerekli görülürse kişiye özel tabanlıklar hazırlanmaktadır. Cerrahi müdahale şartsa, ameliyat da uygulanmaktadır. Her tür ayak hastalığı için ziyaret edebileceğiniz merkez, ayak sağlığı üzerine uzmanlaşmış kadrosuyla ve yüksek tedavi oranlarıyla, kendi alanında oldukça iyi bilinen bir kurumdur. Kişiye özel tabanlıklar, kişiye özel ayakkabılar, ayak sağlığıyla ilgili cihazlar sunan merkez, teknolojiyi yakından takip etmekte ve oldukça yüksek donanımlı aletlerle çalışmaktadır. Halluks valgus, topuk dikeni, yüksek kavis, düz tabanlık gibi pek çok ayak rahatsızlığına çözümler arayan merkez, güler yüzlü personeliyle sizleri bekliyor. Fulya Ayak Cerrahisi Merkezi’nin en büyük avantajı, sadece tek bir konu, yani ayak sağlığı üzerine yoğunlaştığı için, derinlemesine bilgi sahibi bir ekiple çalışması. Bu da, tedavide başarı oranlarını arttırmakta. Türkiye’nin en donanımlı ayak sağlığı merkezlerinden biri olarak kabul edilen Fulya Ayak Cerrahisi; ileri teknoloji ürünü ekipmanları ve uzman kadrosuyla sizleri bekliyor.

Düz tabanlık: http://www.fulyaayakcerrahisi.com/duz-tabanlik-ve-ice-basma/