Anne Zülfiye Gündüz, "enfeksiyon riski" nedeniyle çıkamadıkları evlerinde Elfida'nın hastalıkla geçen yaşamını anlattı.

Eşiyle 10 yıl önce birbirlerini çok severek evlendiklerini, bebek haberiyle daha da mutlu olduklarını ve kızlarına kanserden ölen bir çocuğa yazılan şarkıdan esinlenerek Elfida adını verdiklerini anlatan Zülifiye Gündüz, "Doğar doğmaz kızımın ayaklarının kapalı olduğunu fark ettik. Sonra Epidermolyssis Bullosa hastalığı olduğunu öğrendik. Kas ve deri arasındaki doku zayıf. Derisi çok hassas, sürekli soyuluyor ve gün içinde onlarca kez kanıyor" dedi.

Derinin kemikler kadar hızlı büyümediğini, bu nedenle el ve ayak parmaklarının da yapışık hale geldiğini kaydeden Zülfiye Gündüz, açık yaraların da sürekli enfeksiyon tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu anlattı.

En küçük temasta bile derin yaralar açılmasına neden olan Epidermolyssis Bullosa'nın sadece deriyi etkilemediğini, aynı zamanda iç organlarda da kanamaya neden olduğunu ifade eden anne Gündüz, Elfida'nın hastane ortamı dışında henüz dış dünyayla tam olarak tanışmadığını, bu nedenle de hala "mutlu" kalabildiğini söyledi.

İlk yardım kaleci Korcan'dan

Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret eden Sivasspor'un kalecisi Korcan'ın tesadüfen Elfida'yı gördüğünü ve yardım etme kararı aldığını söyleyen Zülfiye Gündüz, cildin nemli kalmasını sağlayan, yaraları çabuk iyileştiren  çok pahalı ilaçlara böylece kavuştuklarını kaydetti.

Elfida'nın acılarını hafifletmek için her yolu denediklerini, ancak çaresiz kaldıklarını da ifade eden Zülfiye Gündüz, şöyle konuştu:

"Parayı, pulu hiç düşünmüyoruz ama Elfida'nın sadece pamuklu kıyafetler giymesi gerekiyor. Sadece sıvıyla beslenebiliyor. Tedavi oldukça pahalıya mal oluyor. Asıl istediğimiz kızımın parmaklarının ameliyatla açılabilmesi. O da sadece uzman doktorlar tarafından çok az hastanede yapılıyor. Elfida parmakları açılmadığı için çok üzülüyor.

Çektiği tüm acılara rağmen Elfida'nın son derece zeki bir çocuk olduğunu, ancak bu şekilde okula da gidemeyeceğini söyleyen anne Gündüz, kızının meslek sahibi olmasını hayal ettiğini ifade etti.

Elfida'dan yardım çağrısı

Elfida Gündüz de hayatta kaldığı için çok mutlu olduğunu, dünyanın da çok güzel bir yer olduğunu söyledi.

Televizyonda gördüğü diğer çocuklar gibi ellerini kullanmak ve kalem tutmak istediğini de kaydeden Gündüz, "Dünya çok güzel bir yer ama keşke parmaklarım açılsa. Doktorlar çok uğraştılar ama daha yapamadılar. Kalem tutmak istiyorum. Sonra da doktor olmak istiyorum. Çünkü onlar insanları iyileştiriyorlar. Doktorlar olmasa midem daha çok acıyor."