Bazı kadınlarda dudaklar oldukça incedir. Makyaj uygulamaları ile dudakları kalın göstermek oldukça zahmetli bir iştir, bu sebeple dudak dolgunlaştırma kalıcı bir çözüm olmakta ve tüm kadınların tercih ettiği bir uygulamadır. Bu amaçla çeşitli estetik ameliyatlar, implantlar ve dolgu maddeleri enjeksiyonu yöntemleri kullanılmaktadır. Enjeksiyon yöntemi ile yapılan dudak dolgunlaştırma işlemi klinik şartlarda kısa sürede uygulanmakta ve iyileşme süresi olmadan en az risk ile dudakların görünümünde değişiklikler olur.


Bakınız : Yüz Dolgusu Ankara

Dudak dolgusunun başarılı olmasındaki önemli etkenler ise kullanılan dolgu malzemesinin kaliteli ve onaylanmış olması gerekmektedir. Dudak dolgunlaştırma herkese aynı şekilde yapılan bir uygulama değildir. Herkesin kendi yüz şekline göre yapılan doğal görünümlü bir uygulama olması gerekir. Dudakları dolgunlaştırma yönteminde kullanılan bir çok madde vardır. Bunların bazıları kalıcı ya da yarı kalıcı sentetik maddeler, hayvansal kaynaklı veya laboratuarda üretilen kalıcı ya da yarı kalıcı dolgu maddeleridir.


Dudak dolgusu işlemlerinde en çok kullanılan dolgu maddeleri Hyaluronic asit bazlı olanlardır. Bu madde hayvansal kaynaklı değil laboratuar ortamında bakteriler yardımıyla üretilmektedir. Hyaluronic asit hemen her insanın vücut yapısında bulunur. Bu yüzden vücut bu dolgu maddesini red etmez. Hyaluronic asit bazlı dolgu maddesi FDA tarafından onaylanmıştır.

Dudak dolgusu uygulamasının ardından doktorunuzun önerdiği nemlendirici kremler kullanılmalı ve uygulama sonrasındaki ilk 12 saat boyunca makyaj yapılmamalıdır. Dudak dolgunlaştırma uygulamasının etkisi, kullanılan dolgu maddesine ve kalitesine bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir, ortalama olarak belirtecek olursak 9 ile 12 ay arasında etkisini sürdürdüğünü söyleyebiliriz. Dudak kalınlaştırma uygulamasında Hyaluronic asit bazlı maddeler kullanıldığı için ciddi yan etkiler beklenmemektedir. Enjeksiyona bağlı olarak uygulama sırasında yada sonrasında hafif kızarıklıklar veya morluklar görülebilir, fakat etkisi kısa süre içerisinde yok olabilecek etkilerdir.

Detaylı Bilgi İçin : www.servetkarayun.com