İnsanların doğuştan veya sonradan yaralanma ve yaşlanma sonucunda, yüz ve vücut bölgelerinde şekil bozuklukları gelişebilir. Günümüzde artık gelişen tıp ve teknolojik imkânlar sayesinde, bu konudaki olumsuzluklar, sorun olmaktan çıkmaktadır.

                 İnsanların dış görünüş ve güzelliklerine verdiği önem, plastik cerrahinin bir dalı olan estetik cerrahi dalına olan önemi oldukça artırmıştır. Kadın veya erkek tüm hastalar, yüz ve vücutlarında doğuştan veya sonradan oluşan bozukluklar karşısında, toplum içinde kendilerini mutsuz ve özgüvensiz hissederler.

             İşte tam bu noktada bu cerrahi dalı, yaptığı birçok uygulamalar ( yüz germe, botoks, dudak kalınlaştırma, kepçe kulak ameliyatı, kaş kaldırma, burun estetiği, bacak inceltme, bacak kalınlaştırma, lipofilling, çene estetiği, kol estetiği, jinekomasti, liposuction, meme estetiği vb. ) ile hastaların yardımına koşmaktadır.

                 Yine bu estetik ameliyatlardan biri olan burun estetikleri de, doğuştan veya sonradan oluşan şekil bozukluklarında uygulan bir ameliyattır. 18 yaşını doldurmuş tüm hastalara uygulanabilir. Genel anestezi ile yaklaşık 1-1.5 saat kadar sürer. Hasta tahminen 1 hafta sonra normal yaşantısına dönebilir. Günümüzde burun estetik fiyatları oldukça uygun olmaktadır.

            Bu ameliyatı yaptırmak isteyenler, hastanelerin veya konusunda deneyimli ve uzman kadroların bulunduğu tıp merkezlerinde, burun estetiği fiyatları 2016 diye yazarak, online internet sitelerinden ayrıntılı bilgi edinebilirler.