Burcu Şahin-Akademisyenlerin ücret artışının gündemde olduğunu hatırlatan Atçı, 'Fedakarca çalışan, iş yükleri her geçen gün artan sağlık çalışanlarının ücretlerinde düzenleme yapılmalı' dedi.

'İhalelerde sorunlar yaşanıyor, ameliyatlar aksıyor'

Dr. Atçı toplantıda İzmir'deki genel sekreterliklerin ihalelerinde yaşanan sıkıntılardan dolayı, hastanelerdeki ameliyatlarda aksamalar yaşandığını söyledi. Güney Sekreterliği'nde hastanede yaşamını yitiren bebeklerin konulduğu puset alımında da sorun çıktığını ifade eden Atçı, 'Tüm bu sorunlar Genel Sekreterliklerin Mali bölümlerindeki eksikliklerden kaynaklanıyor' dedi.

Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Op. Dr. Recep Atçı, Başkan Vekili Salim Kaya, Başkan Yardımcıları Özgür Yıldırım, Mehmet Paytar, Ekrem Özdemir, Mehtap Oğuz, Sevgi Sak, Sağlık Muhabirleri Derneği (SMD) Ege Temsilciliği üyeleri ile bir araya geldi. Dr. Atçı, toplantıda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Akademisyenlerin ücretlerinde düzenleme yapılacağını anlatan Atçı,  sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılığını alamadığını, bu alanda çalışan memurların da ücretlerinin iyileştirilmesi gerektiğini söyledi.

'İzmir'in sağlık yönetimi başarısız'


Bu yılın sonunda İzmir'deki Kamu Hastane Birlikleri'ne bağlı Genel Sekreterlikler ve hastanelerde görevli sözleşmeli yöneticilerin bir bölümünde görev değişikliği olacağını belirten Atçı, Genel Sekreterlikler ve hastanelerdeki yöneticilerin performansları hakkında uzun zamandır bir çalışma yürüttüklerini, bu çalışmanın sonuçlarını Ankara'daki yetkililerle de paylaşacaklarını söyledi.  İzmir'in sağlık alanındaki yöneticilerinin büyük bir bölümünün performansını yetersiz bulduklarını belirten Atçı, 'İzmir'in sağlık yönetiminde yıllardır halkın ve çalışanların yararına proje üretmeyen kişiler var. Çalışanını memnun etmeyen, proje üretmeyen yöneticilerin görevinde kalmasını istemiyoruz. Yıl sonunda sağlık yönetiminde yapılacak değişiklikte sendika olarak aktif yer alacağız. İl merkezi ve ilçelerdeki hastanelerin ve yöneticilerinin performansları hakkında raporlar hazırladık. Bu raporları Ankara'daki yöneticilere sunacağız. İzmir'in sağlık yönetiminde büyük bir değişiklik olmasını bekliyoruz' diye konuştu.

'Taşımalı Yemek Sistemi, hastaları ve çalışanları mağdur ediyor'


Dr. Atçı, İzmir'deki Kamu Hastaneler Birliği'ne bağlı Genel Sekreterliklerin getirdiği Taşımalı Yemek Sistemi nedeniyle hastanelerde kalitesiz, lezzetsiz yemeklerin çıktığını söyledi. Uzun süre taşınan yemeklerin kalitesinin bozulduğunu ifade eden Atçı, 'Bu yüzden çalışanlar ve hasta ve yakınlarında beslenme sorunları oluşmaya başladı. Sendika olarak bu konuda gerekli adımların atılmasını talep ediyoruz. Çalışanlar ya yemeğe gitmiyor ya da dışarıdan temin ediyor' dedi.

'İhalelerde sorunlar yaşanıyor'


İzmir'deki Kuzey ve Güney Genel Sekreterlikleri'nin yaptığı ihalelerde sorunlar yaşandığını kaydeden Dr. Atçı, şunları söyledi: Yılın birinci ayında yapılması gereken ihaleler hala yapılamadı. Bu durum hastanelerdeki ameliyatlarda sorunlara yol açıyor. Hastalar tıbbi malzeme sıkıntısı yaşıyor, ameliyatlar aksıyor.