IceGraft saç ekim tekniğinde, saç ekimi işleminden önce donör bölgeden alınan saç köklerin canlılığını artırmak için bir çözelti içinde soğutma işlemi uygulanır. IceGraft çözeltisi birçok farklı tıp dalında vücuttan dışarı çıkarılan organlardaki hücre ve dokuların zarar görmemesi için yaygın olarak kullanılmaktadır.

IceGraft saç ekimi tekniğinde başın ense bölgesinden saç greftleri alınır, alınan bu greftler canlandırıcı ve güçlendirici özelliği olan icegraft çözeltisinin içinde bekletilir. Bu bekleme süresince çözeltinin içinde soğutma işlemine tabi tutulur. IceGraft yöntemi daha verimli ve başarılı sonuçlar almak için saç ekim işleminden önce uygulanan bir tekniktir. Bu sayede saç ekim işleminden önce alınan saç kökü foliküllerindeki doku ile hücre kaybı önlenmiş ve hayatta kalma süresi uzatılmış olur.

IceGraft yönteminde en verimli sonuca ulaşabilmek için çözeltinin soğukluk derecesinin de doğru ayarlanması ve işlem boyunca sabit tutulması gerekir. Bu sayede ekilen saç köklerinin tutunma oranı ve saç kökünden çıkan saç teli sayısının artması sağlanır, böylece saç ekimleri çok başarılı bir şekilde sonuçlanabilmektedir. IceGraft saç ekimi tekniği ile yapılan saç ekimlerinde daha verimli sonuçlar elde edilebiliyor ve daha gür saçlara kavuşulabiliyor.

 

Ense bölgesinden alınan saç kökleri folikülleri, icegraft çözeltisinin içinde bekletilerek daha güçlü ve canlı hale getirilerek saç ekimi ekimi işlemine başlanır. Saç ekimi ameliyatının öncellikle hedefi doğal bir ön saç çizgisi oluşmasını sağlamaktır. Ön saç çizgisinin doğru tasarlanması ve doğru bir şekilde oluşturulması saç ekiminin doğal bir görünüme kavuşabilmesi için çok önemlidir. Icegraft saç ekimi tekniği saç ekimi işleminin başarılı olma oranının artmasını sağlar.

IceGraft saç ekimi tekniğinin sağladığı avantajlar nelerdir?

IceGraft solüsyonu ile uygulanan düşük ısı, çözeltinin asitlik ve bazlık derecesini yani pH’ını artırarak hücre içindeki serbest radikallerin dengelenmesini sağlar. Düşük ısı uygulaması ile birlikte saç kökü foliküllerini oluşturan hücrelere enerji sağlar ve greftlerin hayatta kalma süresini uzatır.

IceGraft solüsyonu kuvvetli antioksidanlar, onarıcı mineraller ve sağlık kurumları tarafından onaylanmış çözelti formülü ile birlikte uygulanan düşük ısı saç köklerinin daha uzun süre canlı kalmasını da sağlar. Düşük ısılı icegraft çözeltisi moleküler hücre stresinin yükselmesine neden olan tepkileri kontrol altına alır ve vitaminler ile hücreyi besler. Donör bölgeden alınan saç kökleri ekilmeden önce düşük ısılı icegraft solüsyonu içinde bekletilerek canlılığı korunur ve beslenir.

IceGraft solüsyonunda düşük ısı ayarı ve kontrolü nasıl yapılmalıdır?

Saç ekim operasyonunda ekilen saç köklerinin tutunma ve saç verme sayısını en yüksek seviyeye ulaştırmak için icegraft solüsyonunun düşük ısı sıcaklığının aynı seviye tutulması gerekir. Solüsyonunun düşük ısısını sabit tutmak için saç ekimi işlemi boyunca kontrol için özel bir dijital sensör kullanılır. Solüsyonun düşük ısısı sürekli olarak kontrol edilerek solüsyondan en yüksek verimin ve en iyi sonucun alınması sağlanmış olur.