Türkyılmaz, yaptığı açıklamada oruç tutan kişilerin ramazan süresince yeterli ve dengeli beslenme konusunda dikkatli olması gerektiğini belirtti. Yetersiz, bilinçsiz ve dengesiz beslenmenin çeşitli rahatsızlıklara yol açtığını vurgulayarak, “Ramazan döneminde günlük üç öğün beslenme düzeni, iki öğün olarak değişiyor. Bu nedenle iftarla sahur arasına koyulan ara öğünlerle dengeli beslenme sağlayın. Aşırı yağlı kızartma ve kavurmalarla hamur tatlıları, şekerleme ve aşırı tatlı besinlerden uzak durun. Kolay hazmedilen, mide ve bağırsak sisteminde uzun süre kalabilen sebze, meyve ve kepekli ekmek gibi posalı besinlerle besin değeri yüksek gıdaları tercih edin. İftardan sonra bir müddet oturarak istirahat edip ardından en az 30 dakika yürüyüş yapılmalı.” dedi. İl Sağlık Müdürü Türkyılmaz ayrıca sahurda aşırı yağlı, tuzlu ve ağır yemeklerle unlu gıdalardan uzak durulması, sıvı alımına önem verilerek iftarla sahur arasında bol su içilmesi tavsiyesinde de bulundu.