Her şeyin bir ömrünün olduğu gibi diş hekimliği alanında kullanılan implantların ömrünün ortalama bir süresi bulunmaktadır. Sonsuza kadar götürebilecek hiçbir uygulamanın bulunmadığı bir dünyada yaşıyoruz. Pek çok insanın yıllarca faydalanacağı uygulamalardan yararlanmak istediği bu noktada sonsuzluk düşüncesinde vazgeçtiği görülmektedir. İmplant uygulamalarının ortalama ömrü yapılan araştırmalar neticesinde 30 yıl olarak belirlenmiştir. Eksik diş uygulamaları arasında en uzun ömürlü olan ve fonksiyonel nitelikler taşıyan bir uygulamadır. Bakıldığı zaman yıllar boyu dayanan orijinaline yakın protez dişler her bakımdan kişinin yaşam kalitesini artırmaktadır. Sigara ve alkol kullanan bireylerde bu oranlara ulaşmak pek mümkün değildir. Doğrudan implantların ömrünü kısaltan bu zararlı maddelerden uzak durulması, bırakılması gerekmektedir. Bu tarz alışkanlıkları olan bireylerin normalde 30 yıl yararlanacakları imkandan 10 yıl yararlanabildiği örneği verilebilir. Arada 15-20 yıl gibi bir ömür farkı olmaktadır. Bu bakımdan uygulama sonrasında kişisel bakımlar, günlük alışkanlıklara çok dikkat edilmelidir.

Orijinal dişlerin sararmasını engellemek, darbelerden koruma noktasında ne denli hassasiyet gösteriyorsanız implantlarda da aynı hassasiyeti göstermek durumundasınız. Özel bileşenlerden elde edilen bu unsurların insan vücudu ile tam uyumlu olduğu ortada fakat; fiziksel anlamda sert darbelere karşı dişleriniz pek dayanıklı olmayacaktır. Bu bakımdan protez dişlerde bu konuda duyarlı olacaktır. Günlük yaşamda mümkün mertebe protezleri zorlayacak darbelerden uzak durulmalıdır. Alt çene ya da üst çene uygulama nereye yapılmış olursa olsun implantların ömrünün uzun olabilmesi adına kişiye düşen pek çok görev bulunuyor. Temizlik ve hijyende çok önemlidir. Haftalarca dişlerinizi fırçalamadığınızı, ağız bakımınızı yapmadığınızı hayal edin. Günlük yaşamda bunun rahatsızlığını ağız bölgesinde sık sık hissedersiniz öyle değil mi? Dişlerinizin ve implantların özel bakıma ihtiyacı bulunuyor. Günlük olarak dişlerinizi fırçalamaya ve diş hekiminizin önerdiği periyodik bakımlara dikkat etmeli belirli zaman aralıkları ile diş hekimine kontrole gitmelisiniz. Bu doğrultuda bilinçli davranan bireylerin sadece uzun ömürlü kullanımlar yapmış olmakla kalmadıkları gibi oral problemlerinden de kısa bir zaman içerisinde kurtuldukları görülmektedir. Bu bakımdan gerek ağız sağlığı gerekse implantların ömrü açısından her zaman için hijyenik ve temiz bir ağıza sahip olmanız gerekiyor. Gelecek yıllar içerisinde sağlığınıza yatırım yapma gibi bir olanak tanıdığından bakım ve temizlik konusunda hassasiyet göstermeniz her bakımdan sizin iyiliğinize olacaktır.

Diş ve diş eti sağlığının vücut sağlığını da doğrudan etkileyebildiği düşünüldüğünde her anlamda sağlıklı bir birey olmak için bir bölgenin bakımına dikkat edip bir bölgeyi ihmal etmeniz pek doğru olmayacaktır. Bugün dişleriniz çok sağlıklı görünebilir. Yıllar içerisinde tükettiğiniz besinler, belirli kuvvet uygulamaları, darbelerle dökülen, çürüyen dişleriniz olacaktır. Bu tür dişlerin günlük yaşam fonksiyonlarının çoğundan tat almama gibi sorunlar ortaya çıkarabildiği düşünüldüğünde her bakımdan kişiyi rahatsız eden sorunlar arasında bulunduğu net bir şekilde söylenebilir. Bu konuda gereken hassasiyeti göstererek gerekli bakım ve temizliği zamanında yapmalısınız. İmplant ömrü hakkında http://www.gucluarmutcu.com/ sitesinden faydalanabilirsiniz.