Genler üzerinde değişiklik yapılabilmesini sağlayacak bu izin ile düşük yapma nedenleri üzerinde daha derin araştırma yapılabilecek.

İngiltere'deki İnsan Üreme ve Embriyoloji Kurumu (HFEA) Francis Crick Enstitüsü'nden Dr Kathy Niakan'ın başvurusunu kabul ederek İngiltere'de ilk defa insan embriyoları üzerinde genlerin değiştirilebilmesine onay verdi. Ancak araştırmada kullanılan embriyolar hiçbir şekilde kadınlara aşılanamayacak.

Embriyolar, tüp bebek tedavisi gören çiftlerin bağışladıkları embriyolar olabilecek. Araştırma için kullanılan embriyolar iki hafta içinde yok edilecek.

Bu ayın başında Dr. Niakan, hangi genlerin bebeğin gelişiminde kontrolü olduğunu saptamak için genlerin üzerinde değişiklik yapma lisansına gerek duyduğunu açıklamıştı. Araştırma, döllenmeden sonra 7 günü mercek altına alma fırsatı verirken tüp bebek detavisi gelişiminde de faydalı olması amaçlanıyor.

Diğer yandan bazı bilim insanları, bebeklerde gen değişiminin ileri yaşlarında beklenilmedik sonuçlar doğurabileceği ve hatta tasarım bebekler yapma olasılığı endişesi taşıyor.