LAZER EPİLASYON

Lazer Epilasyon Nedir ?

Lazer epilasyon, en kısa tanımıyla vücutta bulunması arzu edilmeyen kıl ve tüylerinbelirli frekanslardaki lazer ışığı ile ortadan kaldırılması işlemidir.

Günümüzde hem erkekler ve hem de kadınlar açısından epilasyon, gelişmiş teknolojik imkanlarla beraber daha basit, uygulanması rahatve konforlu bir konuma gelmiştir. Lazer epilasyon işlemi sadece uzman hekimler tarafından gerçekleştirilebilen, gelişmiş bir sistemdir. Lazer epilasyon uygulaması diğer klasik epilasyon yöntemlerine göre gerek kadınlar ve gerekse de erkekler için en etkili, güvenli ve konforlu epilasyon yöntemidir.

Bakınız : Lazer Epilasyon Ankara

Lazer Epilasyon Nasıl Etki Eder ?

Belirli dalga boyundaki lazer ışınınıncilde temas etmesi ve kıl kökünde lazer ışığınınyüksek derecede ısı enerjisine dönüşmesi ile hedeflenen kılların çevresinde bulunan diğer komşudokulara herhangi bir zarar verilmeden kıl köklerinde ve kök hücrede kalıcı bir hasar meydana getirilmesi lazer epilasyon uygulamasının temel etki prensibidir.

Burada kullanılan teknoloji, insan vücudunda bulunan kıllara rengini veren melanin isimli maddeyi seçici bir şekilde hedef almaktadır. Böyleceistenmeyen kıl ve tüylerden kalıcıya da uzun süreli bir şekilde kurtulmak mümkün olmaktadır.

Lazer epilasyon işleminde kullanılan lazer teknolojisi, ışığın kontrollü bir şekilde hedef alınan bölge üzerinde yoğunlaştırılması ve güçlendirilmesi ile etki eder, kıl kökündeki melanin pigmentine ulaşan lazer ışığı burada ısı enerjisine dönüşür ve ortaya çıkan bu yüksek ısı enerjisi kıl kökünde kalıcı bir tahribat yaratır.

Lazer Epilasyon Cihazları

Lazer epilasyon uygulamalarından kullanılan lazer sistemleri farklı dalga boylarına sahip ışık üretmektedirler. Lazer Epilasyonda tercih edilen dalga boyu, epilasyon işleminin uygulanacağı kılların kalınlığına, kıl rengine, kılın vücutta bulunduğu anatomik alana, ten rengine(açık ya da koyu) bağlı olarak seçilmektedir.

Lazer epilasyon işlemlerinde üç farklı lazer sistemi kullanılmaktadır. Bunlar; alexandrite lazer, diode lazer, Nd:YAG Lazer’dir.

Lazer Epilasyon Fiyatları

Lazer epilasyon uygulamasının fiyatları, epilasyon işleminin gerçekleşeceği alanın genişliğine, kişinin kıl yapısının ve kıl köklerinin durumuna, ten rengine ve epilasyonun kaç seans süreceğine bağlı olarak değişmektedir.

Lazer epilasyon ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve lazer epilasyon fiyatlarını öğrenmek için uzman hekiminiz ile irtibata geçmeniz gerekmektedir.

Detaylı Bilgi : Dermatolog Ankara