Bu istenmeyen tüylerden klasik yöntemlerle kurtulmaya çalışılır. Fakat acı veren uzun zamanlar harcanan ağda, cımbız, epilatör gibi yöntemler tüylerden kalıcı ve kesin olarak kurtulmayı sağlamazlar.

Bakınız : Lazer Epilasyon Fiyatları

Lazer epilasyon, teknolojinin ilerlemesiyle gelişmiş yöntemlerdendir. Lazer epilasyon, tüylerden kesin olarak kurtulmayı sağlayan, ağrısız ve acısız bir yöntem olup kısa zamanda etkili çözümler veren bir yöntemdir. 1997 yılında FDA tarafından onaylanmış olup, tüm dünya da kullanılan, güvenilir bir tekniktir.

Etiketler : Lazer Epilasyon Merkezleri

Lazer epilasyon, tek dalga boyuna sahip ve tek dalga boyunda yoğunlaşmış lazer sistemidir. Lazer ışınları uygulandığında ciltte bulunan melanin pigmentleri bu ışınlarını emer ve tüy köklerinin zarar görmesini sağlar. Zarar gören tüy kökleri zamanla dökülür ve çıkmayacak duruma gelirler. Lazer ışınları, tüy köklerinin etrafındaki dokulara, cilde ve iç organlara zarar vermeden sadece tüy köklerinin hasar görmesini sağlar. Lazer epilasyon, vücudun istenilen her bölgesinde kullanılmaktadır. Yüz bölgesi, kollar, koltuk altı, bikini ve genital bölge, bacaklar, bel, sırt, göğüs gibi tüm vücutta kullanılabilir. Lazer uygulaması yapılırken tüylerin hepsinden aynı anda kurtulmak mümkün değildir. Ortalama olarak 6 seanstan sonra olumlu sonuçlar alınarak tüylerden kurtulmak mümkünken tüylerin büyüme evreleri, hormonsal faktörler tüylerden kurtulmanın seansını değiştirebilir. Cinsiyet, yaş ve genetik faktörler de seans sayısını değiştirebilirler. Uygulama yapıldıktan sonra tüyler belli bir süre çıkmaz. Çıkmaya başladığı zaman ise uygulanması gereken diğer seansın zamanının geldiği anlaşılır. Tüm seanslar bittikten sonra uygulamanın kalıcı olduğunun anlaşılması için 1 yıl kadar zaman geçmelidir. 1 yıldan sonra tüyler çıkmaya başlar tekrar uygulama yapılmalıdır. Uygulama yapıldıktan sonra kızarıklık, şişlik gibi etkiler görülebilir. Bu etkiler geçici olup 1 saat içerisinde geçmektedir. Lazer epilasyon yapıldıktan sonra işlem bölgelerine güneş ışınları gelmemesine dikkat edilmelidir. Güneş koruyucu kremler uygulanmalıdır. Sıcak su gelmemesine dikkat edilmelidir.

Lazer epilasyonda 3 farklı cihaz vardır. Bunlar; Alexandrite lazer, Diod lazer ve Nd:Yag lazerlerdir.

Detaylı Bilgi : lazerveepilasyon.net