Leke Tedavisi Nedir ?

Leke tedavisinde hedef ciltte doğal olarak bulunan ve cildin sahip olduğu rengi sağlayan melanin isimli maddedir. Ciltte bulunan melaninin oranı cildin alacağı rengi belirlemede ana rolü oynamaktadır. Güneş ışınlarının olumsuz etkileri, yaşlanmaya bağlı unsurlar, hamilelik, doğum ve çeşitli hormonsal değişiklikler ile ciltte bulunan melanin maddesinin miktarı artabilmektedir ve bu durum da ciltte dağınık halde lekeli görünümlereneden olabilmektedir.Ciltte ortaya çıkan bu olumsuz görünüm bir çokkişide ciddi anlamda rahatsızlık hissi yaratmaktadır. Bu durum kişinin gerek iş yaşantısını ve gerekse de özel yaşantısını olumsuz bir şekilde etkilemektedir.

Leke tedavisi antalya

Genel olarak özellikle yüz bölgesi başta olmak üzere güneş ışınlarına maruz kalan vücut bölgelerinde belirli oranlarda lekelenme görülmesi normal bir durum olarak karşılanmaktadır. Ancak bu lekelenme durumu ve lekelerin görünümünormalin üzerinde ise bu, rahatsız edici ve tedavi edilmesi gereken bir durum olarak nitelendirilmektedir. Bu cilt lekeleri ya da melasmadan tamamıyla kurtulmak için gerçekleştirilen girişimlere leke tedavisi adı verilmektedir.

Lazerle Leke Tedavisi Nedir ?

Ciltteki lekelerin peeling ve benzeri geleneksel yöntemlerle tedavi edilmesi uzun ve zahmetli bir süreçtir. Leke tedavisi için en uygun tedavi metodu lazer ve peeling tekniklerini kombine ederek gerçekleştirilmektedir. Bu yöntem cildin hem yüzeysel alanındaki lekelerin hem de derin katmanlarındaki lekelerin tedavi edilmesi açısından oldukça etkili ve kabul görmüş bir tekniktir. Lazer sistemlerinin kullanımı ile hem cildin derin katmanlarında bulunan lekeler hem de ciltte yüzeysel bir durumda bulunan lekelerin tedavi edilmesi mümkündür. Bununla beraber postin flamatuar hiperpigmentasyon oluşumunun da önüne geçilmekte veya böyle bir oluşum varsa tedavi edilebilmektedir.

Lazerle leke tedavisi ile verilen lazer ışını yalnızca problemli ve tedavi edilmesi gereken alan üzerinde yoğunlaşmaktadır bu sayedediğer komşu çevre dokulara herhangi bir hasar verilmeden seçici bir şekilde lekelerin tedavi edilmesi sağlanır. Ayrıca lazerle leke tedavisi ile cilt için son derece önemli bir madde olan kollajen üretiminin de artması sağlanmakta ve kollajen üretimi tetiklenmektedir.

Lazerle Leke Tedavisi Fiyatları

Lazerle leke tedavisi hakkında daha detaylı bilgi almak ve lazerle leke tedavisi fiyatlarını öğrenmek için uzman hekiminiz ile irtibata geçmeniz gerekmektedir.

Bakınız : Dermatolog Antalya