Son zamanların çok fazla tercih edilen bitki çaylarından biri olan matcha çayı tamamen sağlık deposu ve kilo vermeye yardımcı çaylardan biridir. Özellikle metabolizmayı hızlandıran etkisi ile diyet yapanların hızlı şekilde kilo vermesine yardımcı olmaktadır. Matcha tozu olarak bilinen ve herkes tarafından olumlu sonuçların alındığı bu çay Japonya kökenlidir. Japonya' da fit ve sağlıklı bir vücuda sahip olmak isteyenler tarafından günlük olarak tüketilmektedir.


Matcha çayı zayıflatırmı?

İçeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde antioksidan özelliği fazla olan bu bitki çayı yavaş çalışan metabolizmayı 10 kat güçlendirmektedir. Maça tozu olarak satılan bu bitki çayı düzenli kullanımda ciddi kilo kaybının olmasına yardımcı olmaktadır. Kilo kaybederken yağ hücrelerinin vücuttan atılımını sağlar. Kilo vermek isteyenler için maça çayı hem detoks görevi görür hem de vücudun yenilenmesine katkı sağlar. Sağlıklı zayıflamada tercih edilen yöntemler arasında yer alarak kilo kaybının düzenli olmasına yardım eder.


Maça tozu faydaları

Yeşil çay gibi güçlü antioksidan olan matcha çayı günlük kullanım miktarından fazla tüketilmemesi gerekmektedir. Vücudun daha sağlıklı çalışarak zararlı maddelerden arınmasına da yardımcı olmaktadır. Kısa sürede kilo vermek isteyenlere etkili içeceklerden biridir. Sağlıklı kilo vermek isteyenler için metabolizma hızlandırıcı bu çay diyet yaparken yağların daha fazla parçalanmasında etkili olacaktır. Birçok kaynakta maça tozu hakkında en bilinen özellik ise antioksidan özelliğinin fazla olmasıdır. Kilo verilirken vücudun zararlı maddelerden arındırılması yağ yakımının hızlı bir şekilde olmasını sağlar. Bu çay tüketilirken ekstra antioksidan alınmasına gerek yoktur. Güçlü etkisi ile tüm vücudun bakımına yardımcı olur. Metabolizma hızlandırıcı olan maça çayı ayrıca C vitamini bakımından oldukça zengindir. Kış aylarında hastalıklara karşı vücudu koruyarak bağışıklık sisteminin de güçlü olmasına yardımcı olur. İçeriğindeki çinko ve selenyum sayesinde vücudun ihtiyacı olan çinko karşılanmış olur.


Matcha çayı kullanımı

Spor yaparken terleme ile beraber dışarı atılan zararlı maddeler maça tozu daha fazla atılmış olur. Bu çayın demlenmesi kaynar su ile yapılmaktadır. Günlük kullanım miktarı üzerine çıkılmaması gerekir. Çok fazla tüketimi karaciğer ve böbreklerde fonksiyon bozukluğuna neden olabilir.


Maça çayı nereden alınır?

Çeşitli zayıflama yöntemlerinin yanı sıra diyete ve spora yardımcı olan maça tozu yeşil renkli ve toz halinde satılmaktadır. Bu çay tüketiminde demleme yöntemi kullanılmaktadır. Doğal içerikli bu toz maça çayı satın al sayfasından sipariş verilmektedir. Satın almak için internet üzerindeki yetkili satış sayfasından sipariş verebilirsiniz. Orjinal matcha çayı satın almak için Türkiye distribütörlerinden satın alınarak kullanılabilmektedir. Türkiye' de de satışı yapılan bu bitkisel çayın fiyatı da oldukça uygundur. Bir paket maça çayı ortalama iki hafta kullanım sağlamaktadır. Metabolizmanın hızlı çalışmasını sağlayan çayın herhangi bir bitki çayı ile beraber kullanılmaması önerilir. Kısa sürede hem kilo vermeye hem de sağlıklı bir vücuda sahip olunmayı amaçlar. 20. yazı TEXT stop: