Burun estetiği, yüz estetiği ve saç ekimi ameliyatlarının öncesinin önemli olması gibi sonrasının da büyük önem teşkil ettiğini unutmamalısınız. Bu evreler iyileşme sürecinizi olumlu veya olumsuz derecede etkileyebilecek olan evrelerdir. Ne kadar doktorunuzun tavsiyelerine önem verirseniz, o kadar yaralarınızın iyileşme potansiyeli artacaktır. Bu ameliyatların ardından yapılması gerekenleri şu şekilde açıklayabiliriz;

Burun estetiği, saç ekimi ve yüz estetiği ameliyatlarından sonra yapılması gerekenler;

Burun estetiği sonrasında doktorunuzun uygun gördüğü miktarlarda sıvı alınması önemlidir. Dudaklarınızın kuru kalmaması için bir bez yardımıyla ıslatmalısınız.

JBuruna koyulan silikon tamponlar ameliyat sonrası kımıldatılmamalıdır.

JDoktorunuzun verdiği ilaçlar dışında başka bir ilaç kullanmamalısınız.

JUyurken başınızın yüksekte kalması gerekmektedir. Gerekirse iki hatta üç yastıkla yatmanız uygun olacaktır.

JAmeliyattan sonra buz ile soğuk kompres yapmanız, morluk ve şişliklerin oluşmamasını sağlayacaktır.

JTakılan alçı ateli, mutlaka doktorunuzun uygun gördüğü tarihte, doktorunuz tarafından çıkartılmalıdır. Bu süre genellikle bir hafta sürmektedir.

JYumuşak bir diş fırçası kullanmanız gerekmektedir.

JYüz gençleştirme sonrasında ise hasta yüzünü dış etkenlere karşı korumalıdır. Herhangi bir fiziksel etkiden uzak durmalısınız.

JGüneş ışınlarından kendinizi korumalısınız. Gerekirse şapka kullanmalısınız.

JYüz ve burun estetiği ameliyatlarından sonra gözlük kullanımı uygun olmayacaktır.

JAmeliyat sonrası sigara kullanımını, daha çabuk bir iyileşme süreci için az bir ay süresince bırakmanız tavsiye edilir. Ameliyattan on gün öncesinde de bırakmış olmanız tavsiye edilmektedir. Çünkü sigara vücuttaki kılcal damarların tıkanmasına neden olacaktır. Bundan dolayı iyileşme süreciniz olumsuz yönde etkilenecektir.

JSaç ekimi sonrasında kökler oldukça zayıftır, bundan dolayı ameliyattan sonra ilk iki gün suyla temasından kaçınmalı ve herhangi bir kozmetik ürünü kullanmamalısınız. 3. Günde hastanede ilk yıkama yapılacaktır. Nasıl yıkama yapacağınız size gösterilecektir.

JBurun estetiğinde açılmış olan deliklerden, ameliyat sonrası ince kan sızıntıları gelebilir. Bu sızıntılar zamanla kan pıhtılaşması oluşturacaktır. Bu kabukları kesinlikle kaldırmamalı ve ellememelisiniz. Kıl köklerinin zarar görebileceğini unutmayınız.

JSaç ekimi sonrası sauna, hamam, solaryum gibi yerlere yaklaşık 1 ay kadar girmemelisiniz.

 JAmeliyat yerinize ilk günlerde soğuk kompres yapmalısınız. Buzu bir bez içerisine koyup üzerinde tutmalısınız. Bu ağrınızı ve şişliklerinizi azaltacaktır.

JGüneş ışığı ve sıcaktan korunmalısınız. Yaz aylarında estetik olduysanız, şapka kullanmanız doğru bir tercih olacaktır.