Porselen kaplama dişlerin porselenler ile kaplanmasıdır. Bu kaplama işlemi bazen sadece dişlerin ön yüzeyi bazen de dişlerin tüm çevresi kaplanarak yapılır. Porselen kaplamaların çeşitleri vardır. Bunlar,

- Empress ( full porselen)
- Kron tipi porslen kaplama
- Porselen diş yapımı
- Porselen protezler ( hareketli veya sabit)


Empress Nedir?

Empress full porselen kaplama olarak geçer. Bu kaplama türünde, dişler porselen ile iki kat olarak kaplanır. Yani zirkonyum ya da metal destekli yapılan porselen kaplamalar yerine, desteklerin yani alt kaplamaların da porselenden yapılmasıdır. Bunun için alt kısıma yapılacak olan destekleyici porselen kaplama ile dış yüzeye yapılacak olan porselen kaplamalar farklıdır. İç yüzeydeki porslende daha ince ve mattır. Dış kısımdaki porselen kaplamalar ise daha parlak ve orjinal diş rengine uygundur.


Bu tedavi dişlerin muayenesi, ölçü alınması, özel aletlerde kaplamaların üretilmesi gibi adımlar ile ortalama 3 seansta tamamlanır.

Kron Tipi Kaplama Nedir?

Kronlar dişlerin tam olarak kaplanmasını sağlayan ve dişlere bir kılıf gibi oturan porselen kaplama dişlerdir. Kronlar, dişlerin ölçüsüne göre etrafını tam saracak şekilde bir şapka gibi oturaak biçimde üretilir. Bu porselen kaplama tipi mutlaka dişler üzerine yapılır. Dişlerin etrafı yuvarlak olacak şekilde ve kronların oturabileceği şekilde törpülenir ve şekillendirilir. Ardından diş rengi ve ölçüsüne uygun olarak üretilen porselen kronlar özel bir ilaç sürüldükten sonra dişlere yerleştirilir. Tedavi ortalama 3 seans sürmektedir.

Porselen Diş Yapımı Nedir?

Porselen diş kaplama yapımı, dişlerin porselenden yapılmasıdır. Bu dişler genellikle implantlar için üretilen ve diş kayıpları yerine yapılacak olan dişlerin porslenden yapılmasıdır. Çeşitli yöntemler kullanılarak yapılan porselen dişler kullanışlıdır ve rengini uzun yıllar korur.


Porselen Protezler Nedir?

Diş kayıplarının kamufle edilmesi ve diş işlevlerinin kaybolmaması için yapılan dişlerin porselen maddeden protez olarak yapılmasıdır. Protezler sabit ya da hareketli yapılmaktadır. Bu protezler üzerine yapılacak olan dişler orjinal diş tipi ve boyutlarına uygun şekilde yapılır.


Porselen Kullanışlı Bir Madde midir?

Porselen , doğada bulunan bir dizi ham maddenin karışımı ve karışımın özel teknikler ile işlenmesinden elde edilen bir maddedir. Bu madde diş hekimliğinde uzun yıllardır kullanılan ve sağlamlığı test edilmiş bir maddedir.

Dişlerin orjinal dokusuna, yapısına en uygun olan maddelerin başında gelen porselenler aynı zamanda sağlıklıdır. İnsan vücudu ile uyumlu olan porselenler, diş etlerine zarar vermez ve diş etlerinin renk almasına neden olmaz. Bunun yanı sıra porselenler kolayca sararmaz, leke tutmaz. Bakımı ihmal edilmeyen porselen dişler çok uzun yıllar estetik görüntüsünü korur.

Porselen Dişlerin Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Porselen dişlerin bakımı, canlı dişlerin bakımı gibi yapılır. Yani dişler düzenli olarak fırçlanmalı, diş ipleri kullanılarak diş araları temizlenmeli, ağız bakım suları ile yapılan bakım desteklenmelidir.

Porselen dişler için seçilecek olan diş fırçası da önemlidir. Dişler için çok yumuşak ya da çok sert fırçalar seçilmemelidir.

Porselen Dişler Doğal Durur mu?

Evet. Çünkü yapılan porselen dişler, ağız içindeki diğer dişlere uygun renkte yapılır. Eğer ağız içinde hiç diş yoksa, tüm dişler için porselen dişler yapılması gerekiyorsa, hastanın yaşına, cinsiyetine ve ten rengine uygun diş rengi seçilir. Bunun yanı sıra porselen dişler ağız içinin kalıbı alındıktan sonra özel malzemeler ile diş boyutlandırması yapılarak üretilir. Yapılan boyutlandırmaya uygun olarak yapılan dişler bir biri ile orantılı ve uyumludur. Yapılan porselen dişler, kaplamalar yapıldıktan sonra da doğal görünüm verilmesi için sabitlemeden sonra bazı işlemler yapılır. Bu işlemler ağız içinde yapılır. Özel el aletleri ile dişler üzerine tırnaklı dokular yaratılır. Diş uçları orjinal şekilde kavislendirilir, girinti – çıkıntı yapılır. Parlatma işlemi de tüm dişlere uygulanarak doğallık eşitlenir.

Porselen Diş Fiyatları Nedir?

Porselen diş fiyatları için bize başvurarak bilgi sahibi olabilirsiniz.